Ne da se Crna Gora ni kada je oslabljena: Litvanija izgubila pod Goricom

Uprkos povredama i oslabljenom timu Crnogorci su uspeli da ostanu u trci ka Nemačkoj

16.11.2023. 22:51
  • Podeli:
Stevan Jovetić-64fe1e6d7b3c9.webp Foto: AP photo/Risto Božović/Tanjug

Crna Gora je na svom terenu, pod Goricom, uspela, u predposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, da savalada Litvaniju sa 2:0 i da nastavi trku ka Nemačkoj tokom koje joj je direktni suparnik selekcija Srbije

Posle ovog rezultata, u nedelju od 15 časova, Crnogorcima je za potrebna samo pobeda u Budimpešti protiv Mađarske, koja je u ovom kolu odigrala nerešeno sa Bugarskom (2:2). Ali uz ta tri boda koja od njih zavise, potrebna su im i tri boda Bugarske u Leskovcu, odnosno da Srbja izgubi na domaćem terenu.

Utakmica samo što je počela, mreža je zatrešena, rezultat na semaforu promenjen - prvi gol na meču u 3. minutu dao je Edvin Kuč i prednošću od 1:0 ulio reku samopouzdanja timu Crne Gore. Bio je to šut sa 20 metara, kome je prethodila akcija koju su započeli Camaj i Radunović sa leve strane, da bi lopta došla do Jovetića koji je odigrao povratnu do Kuča. Igrač Balkanije sa Kosova je nastavio svoj golgeterski ritam sa prijateljske utakmice protiv Libana, na kojoj je dao dva gola. 

Ekipa je bila maksimalno motivisana, naročito ako se uzme u obzir to da je na teren istrčala sa znatno slabijim timo, potpomognutim igračima iz mlađe selekcije. Povrede su izgleda ovog puta bile motiv više za one na kojima je bitka ostala. 

Drugi gol je postigao najiskusniji u timu Crne Gore Stevan Jovetić. Igrao se 48. minut kada je kapiten dao gol šutom levom nogom u dalji ugao. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()