Nemanja Vidić sinonim za gospodina: Saigrač mu umro na rukama, a onda mu je oca ostavio bez teksta

Vladinoj porodici učinio gest koji je sve oduševio.

27.09.2024. 22:45
  • Podeli:
nemanja vidić Dusan MilenkovicATAImages-6425723ccc53d.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Nemanja Vidić, bivši kapiten Mančester junajteda i reprezentativac Srbije, tokom godina postao je omiljen među mnogim navijačima, ali jedna priča je od njega napravila legendu.

Vidić je 2000. godine stigao na „Marakanu“ i tamo je proveo sledeće četiri godine. Sudbina je htela da prve godine ode na pozajmicu u Spartak iz Subotice, ali i da u Zvezdi pronađe pravog prijatelja.

Postao je prijatelj sa Vladom Dimitrijevićem, a to prijateljstvo je prekinuto tragedijom. Dimitrijević je nastradao na treningu.

Prvog oktobra 2001. godine su igrači Zvezde radili lakši trening, a pri samom kraju se Vlada srušio na zemlju. Ubrzo su mu pritrčali Dragan Džajić koji je strčao sa tribina, Jovan Damjanović koji je bio blizu njega, ali i članovi lekarskog tima.

Slobodan Muslin, Goran Zuvić i Miša Bukumirović su pokušali da ga održe u životu do dolaska hitne pomoći koja je stigla tek nakon pola sata.

Na putu do Urgentnog centra je preminuo i to na rukama Vidića koji je ostao sa njim do poslednjeg trenutka.

Nešto kasnije je Vidić razgovarao sa Nedeljkom Dimitrijevićem, Vladinim ocem, i samo mu je kratko poručio. Otvori devizni račun. Što pre.

Nedeljko je otišao u banku nedugo nakon otvaranja računa, a službenica ga je pitala da li zna koliko novca ima na računu. Nije znao, ali je mislio da mu je Nemanja uplatio par hiljada evra.

Zaprepastio se kada je čuo da je na računu imao 126.000 evra. Odmah je pozvao Nemanju, a on ga je posavetovao da kupi stan u Beogradu.

I da, ukoliko mu nedostaje još novca, samo javi.

Nedeljko je kupio stan u Beogradu, a odlučio je da bude to baš broj 15. Baš onaj broj koji je Vidić nosio na leđima.

Vidić o ovome nikada nije pričao.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()