Nesvakidašnje scene u Berlinu pred finale EURO: Španci i Englezi "grme" - policija u pripravnosti

Fudbal je definitivno najbitnija sporedna stvar na svetu

14.07.2024. 15:05
  • Podeli:
navijači španija-6693cd1ca6e2e.webp Foto: X/@b92sport

Zagrevanje za finale Evropskog prvenstva u Berlinu počelo je od jutarnjih časova, a kako vreme odmiče tako su Španci i Englezi sve veseliji.

I jedni i drugi imaju svoje fan zone organizovane od strane grada Berlina i UEFA, ali su neki birali da se tokom dana provode u samom centru.

Tako se kod Brandenburške kapije mogla videti nesvakidašnja scena da su večerašnji rivali okupirali dva glavna kafića.

U jednom su se mogli videti raspoložene Španci, mnogi od njih maskirani, koji uz trubu i bubanj "hvataju ritam" pred finale od 21.00.

Samo 20-ak metara odatle, tačno prekoputa, nalaze se raspevani Englezi koji su visoko podigli svoje zastave, popeli se na stolove i poručuju da se ove večeri "fudbal vraća kući".

Što je još bizarnije, između njih teče saobraćaj, ali ima i dosta policije koja stoji u pripravnosti. I to ne samo nemačke, već i nacionalne španske policije, koja je došla u Berlin radi dodatne bezbednosti svojih sunarodnika, piše b92.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()