Nismo se ohladili od poraza, ali kalkulacije kreću: Evo kako Srbija može u osminu finala EP

Reprezentaciji Srbije do kraja grupne faze turnira ostaju još mečevi protiv Slovenije (20. jun, 15.00) u drugom i Danske (25. jun, 21.00) u trećem kolu

17.06.2024. 12:35
  • Podeli:
srbija-667010c680bb7.webp Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Srbija je poražena od Engleske (1:0) na startu Evropskog prvenstva, Slovenija i Danska odigrale su meč bez pobednika (1:1), pa su počele kalkulacije šta je potrebno "orlovima" za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Reprezentaciji Srbije do kraja grupne faze turnira ostaju još mečevi protiv Slovenije (20. jun, 15.00) u drugom i Danske (25. jun, 21.00) u trećem kolu. Prolaz u nokaut fazu takmičenja obezbediće po dve najbolje selekcije iz svake grupe, ali i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Navijači se već bave kalkukacijama, potencijalnim scenarijima koji bi našu reprezentaciju mogli da odvedu u nokaut fazu takmičenja. Englezi imaju tri boda posle prvog kola, Danci i Slovenci po jedan, a Srbija trenutno nijedan.  Ako postoji nešto dobro u porazu, onda je činjenica da smo poraženu minimalnim rezultatom sa 1:0. Poznato je da četiri boda garantuju prolazak dalje, mada i sa tri postoje veoma dobre šanse. Ali, da ne bismo "razbijali glavu", idealan scenario bi bio da pobedimo dve naredne utakmice - Slovence i Dance.

Ako pobedimo Slovence i Dance sigurno idemo u osminu finala Evropskog prvenstva.

Srbija ima sve u svojim rukama ukoliko u četvrtak od 15.00 savlada Sloveniju. Čak i u slučaju remija san o plasmanu dalje će i dalje živeti, pošto bi popravni imala protiv Danske. A, ako bi Englezi pobedili naša dva naredna rivala, onda bi "orlovi" dalje mogli i s dva remija. Naime, u slučaju da Engleska pobedi Dansku i Sloveniju sa po dva gola razlike, onda bi Srbiji bilo dovoljno da obe preostale utakmice završi nerešeno i bila bi druga u grupi. Imala bi isti broj bodova kao Slovenija i Danska, ali bolju gol razliku. Dalje nas vodi pobeda nad Slovenijom ili Danskom, ali da ne budemo poraženi u drugom susretu, a da Englezi odrade posao bez iznenađenja. Srbija dalje može sa tri boda, ali da taj trijumf bude ubedljiviji od poraza u drugom meču, dok bi nam s druge strane bile neophodne pobede Engleza u preostala dva susreta. U svakom slučaju, kalkulacija je mnogo, a pored toga što smemo da izgubimo samo jedan meč, nadamo se da nećemo, navijaćemo i za "Gordi Albion" do kraja takmičenja u grupi.

Ukoliko "orlovi“ budu drugu ići će na pobednika grupe A, a u ovom trenutku nakon jednog odigranog kola prvoplasirana je Nemačka. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()