Nova pravila: Savo Milošević uveo prve novine u tim BiH

Male izmene u timu, velike u stručnom štabu, najveće u formaciji

01.10.2023. 14:47
  • Podeli:
savo milosevic ns bih 22-6516bf8181b07.webp Foto: NS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je dobila novog selektora. Nakon smene Mehe Kodre, kormilo Zmajeva preuzeo je Savo Milošević.

Milošević je odmah po imenovanju selektora nacionalnog tima pročitao spisak igrača i on se mnogo ne razlikuje od nekih prethodnih.

Novi selektor vratio je među Zmajeve Amara Rahmanovića, a pozvao je kapitena mlade reprezentacije BiH Ivana Bašića, s tim što će Bašić igrati za Zmajiće protiv Francuske, a onda se naknadno priključiti A reprezentaciji. Takođe, na spisku je prvotimac Sarajeva Almedin Ziljkić s kojim je Milošević sarađivao u ljubljanskoj Olimpiji.

Promena formacije

Prva promena koju će Milošević napraviti, a što je javno obelodanio, jeste promena sistema igre, piše "Faktor".

Nekadašnji fudbaler, danas trener, forsiraće formaciju 4-2-3-1. Ovaj sistem igre postao je najistaknutiji u Španiji devedesetih i početkom dvehiljaditih, a mnogi timovi ga i danas koriste. Milošević je upravo u to vreme igrao u Španiji, za Zaragozu, Espanjol, Seltu, Osasunu.

Novi selektor BiH kao trener Partizana i Olimpije imao je ovaj način igre, a u preostale četiri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. pokušaće to da nametne i Zmajevima.

Zmajevi su pod komandom prethodnih selektora igrali formaciju 3-5-2.

Novi Savovi saradnici

U stručni štab A reprezentacije BiH izabrani su Nenad Cvetković, Marko Stojanović, Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Selekciju BiH 13. oktobra čeka gostovanje u Lihtenštajnu, a tri dana posle u Zenicu dolazi Portugal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()