Novi fudbaler Rubina iz Kazanja otkrio kako je završio u tom klubu: Krivac bivši defanzivac Zvezde

U januaru i februaru Zmajevi od transfera inkasirali skoro 2.000.000 evra

24.02.2024. 07:30
  • Podeli:
Bogdan Jočić FK Voždovac-65d89e7df383d.webp Foto: FK Voždovac

Vezni fudbaler Bogdan Jočić (23) se nakon upešno realizovanog transfera u vrednosti od 400.000 evra iz Voždovca preselio u Rubin iz Kazanja, a novom klubu se pridružio na pripremama u Turskoj, u Antaliji, gde je tom prilikom za ruske medije govorio kako je prelomio da krene putem Rusije i otkrio ko je glavni "krivac" za takav potez. 

Čovek koji je uticao na odluku Bogdana Jočića da karijeru nastavi u Rusiji bio je defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga Strahinja Eraković, prijatelj i klasić iz omladinske škole Crvene zvezde.

"Pre nego što sam se odlučio za transfer razgovarao sam sa svojim najboljim prijateljom. Igrali smo zajedno desetak godina. On sada igra za Zenit. Zove se Strahinja Eraković", počeo je Bogdan Jočić za sajt kluba pa nastavio:

"Kada sam saznao da se Rubin interesuje za mene, sreo sam se sa Strahinjom u Beogradu. Tada sam mu rekao da imam ponudu iz Rusije, od Rubina. Bio je veoma srećan, pohvalno je govorio o klubu, stadionu i rekao je mnogo dobrih stvari o Rubinu", govorio je Jočić o trenutku kada je prelomio da pođe putem Rusije.

Jočić smatra da je prelazak u Rubin važna faza u njegovom životu. Obećao je da će se potruditi da pomogne svom novom klubu i pokaže za šta je sve sposoban. Zadužio je dres sa brojem osam.


Bogdan Jočić prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, ali je po izlasku iz selekcije omladinaca odlučio da pređe u Veronu, za šta je klub sa Marakane dobio 1.000.000 evra. Nije uspeo da se nametne u Italiji, pa se odlučio za logičan potez i povratak u Srbiju, u ekipu Voždovca, koja sjajno radi sa mladim fudbalerima, te i ne treba da čudi da je upravo na "krovu" oživeo karijeru. 

Ove sezone je u Superligi Srbije odigrao 19 mečeva, u kojima je postigao tri gola i imao pet asistencija.

Zanimljivo, u Rubinu iz Kazanja igraju sedmorica fudbalera sa pasošem Srbije. Pored Bogdana Jocića to su - Lazar Ranđelović, Nikola Čumić, Uroš Drezgić, Darko Jevtić, Igor Vujačić kao i mladi Luka Bijelović kojeg je Rubin ozvaničio samo dan nakon što je u klub stigao Jočić.

Bijelović je u Superligi Srbije je ove sezone za Spartak odigrao 22 utakmice, postigao jedan gol i upisao tri asistencije. Odigrao je 124 utakmice za klub, postigao 15 golova.

Trener Subotičana Nenad Lalatović je ostao bez važnog aduta u Superligi Srbije, a na dresu u Rubinu će nositi broj 77. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()