Oblak je sjajan, ali Diogo Košta je heroj: Portugalci nakon penala u četvrtfinalu EP

Borbeni Slovenci pali kada je bilo najpotrenije

01.07.2024. 23:44
  • Podeli:
portugal AP PhotoAriel Schalit-668324a71483d.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit

Fudbalska reprezentacija Portugala savladala je Sloveniju nakon penala i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Nakon regularnog dela rezultat je bio 0:0, a posle izvođenja penala, Portugalci su bili bolji sa 3:0.

Slično prvom današnjem okršaju proteklo je i prvo poluvreme duela u Frankfurtu. 

Prvi je zapretio Portugal i to preko Rubena Dijaša koji je unutar kaznenog prostora gađao drugu stativu Oblaka i poslao loptu pored gola.

Pritisak čete Roberta Martinesa bio je sve veći, ali je Slovenija veoma lako izlazila na kraj sa pokušajima Portugalije da se približi kaznenom prostoru protivnika.

Ubeležen je bio i pokušaj Ronalda koji je glavom pokušao da ugrozi Oblaka, kao i slobodan udarac odakle je petostruki osvajač Zlatne lopte gađao malo preko gola.

AP PHOTOMATTHIAS SCHRADER
 

Na drugoj strani, Slovenija je imala jedan opasan napad po desnoj strani kada je dodavanje Stojanovića prekinuo Mendeš, zatim i prodor Mlakara, kao i udarac Šeška sa oko 25 metara koji je završio pravo u Koštu.

Od samog starta drugog poluvremena postojao je pritisak Slovenije, Kanselo je sve uradio kako treba. Drkušić je izbacio loptu, pokušao je Bernardo Silva sa distance, ali neprecizno. Ronaldo je pokušavao, nije želeo da preda loptu nekom drugom da izvede slobodan udarac, nekoliko puta je pokušao ali preko gola.

Imali su Slovenci nekolike dobre prilike, Šeško je zapretio ali se pred kraj meča umorio, Portugalci su u nastavku bili bez konkretne ideje. 

U 94. minutu ogromna šansa za Slovence, Verbič je pokušao da iznenadi Kostu, ali još jednom je Pepe odlično reagovao i blokirao njegov udarac.

U 103. minutu Žota je fauliran u prodoru. Drkušić je napravio jedanaesterac, međutim Jan Oblak je po ko zna koji put spasio Slovence i pročitao Portugalca.

AP PhotoAriel Schalit

Šeško je imao ogromnu priliku, prikrao se iza leđa Pepeu, oduzeo loptu, izašao jedan na jedan sa golmanom, ali je Košta to odbranio, a nakon produžetaka su usledili penali gde je rezultat bio 3:0. Portugalci su bili fokusiraniji, na krilima golmana Dioga Košte su slavili i na kraju obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()