Omladinci Srbije dobili rivale na putu ka EP: Iz elit runde dalje ide sedam ekipa

Za nas je grupa kao mini Evropsko prvenstvo, kaže selektor Krivokapić

07.12.2023. 13:22
  • Podeli:
Omladinci Srbije-655cc5e5c6158.webp Foto: FSS

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (U19) igraće sa Portugalom, Danskom i Grčkom u elit rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će iduće godine biti održano u Severnoj Irskoj, odlučeno je žrebom u Nionu.

Elit runda kvalifikacfija igra se od 18. do 26. marta 2024. godine, a samo prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa obezbediće plasman na Prvenstvo Evrope, uz domaćina Severnu Irsku.

"Teška, zahtevna grupa, uostalom kao i svaka, jer samo prvoplasirana reprezentacija odlazi na Prvenstvo Evrope. Za nas je ova grupa kao mini Evropsko prvenstvo. Portugal je najbolje rangirana reptrezentacija u ovom uzrastu u Evropi, jedina selekcija koja je bila povlašćena i nije igrala prvi krug kvalifikacija. Poznajem ovu generaciju dobro, kao i Dansku, bili su sa nama na Prvenstvu Evrope do 17 godina u Izraelu. Upoznat sam i sa kvalitetima Grčke selekcije. Respekt svima, ali imamo i mi svoje snove, ambicije", istakao je selektor Radovan Krivokapić.

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije igraće takođe u elit rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi sa Turskom, Gruzijom i Danskom

Dve najbolje plasirane selekcije izboriće učešće na EURO koje će od 20. maja 2024. biti održano na Kipru.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()