Orlovi odleteli u Moskvu: Fudbaleri Srbije protiv Rusije kreću pripreme za EURO2024

Stručni štab fudbalskog tima Srbije imaće priliku, do juna, da isproba veliki broj igrača

20.03.2024. 08:53
  • Podeli:
Aleksandar Mitrović-65fa955bd5ede.webp Foto: Printscreen/Instagram/FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Moskvu, gde će u četvrtak od 18.00 časova odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Rusije.

Ovim je tim selektora Dragana Stojkovića Piksija počeo pripreme za Evropsko prvenstvo 2024, koji se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula. Srbija je u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Stručni štab fudbalskog tima Srbije imaće priliku, do juna, da isproba veliki broj igrača i vidi na koga može da računa. Ekpspedicija je iz Beograda odletela za Moskvu. 

Defanzivac Fjorentine Nikola Milenković neće biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju za prijateljski meč sa Rusijom. On se vratio u Italiju da oda poslednju počast preminulom direktoru kluba, Džou Baroneu.

Na spisku su:

Golmani: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi).

Defanzivci: Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Milan Gajić (CSKA), Matija Nastasić (Maljorka), Strahinja Pavlović (Red Bul Salcburg), Aleksa Terzić (Red Bul Salcburg).

Vezisti: Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Filip Kostić (Juventus).

Napadači: Samed Baždar (Partizan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Luka Jović (Milan).

Posle gostovanja Rusiji, Srbiju čeka još jedna utakmica, protiv Kipra u Larnaki 25. marta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()