Partizan izvukao bod koji ga vodi u evropsko proleće

Igrali su baš koliko im je bilo potrebno i ispunili cilj - Partizan je izborio plasman u prolećni deo Lige konferencije.

09.12.2021. 21:17
  • Podeli:
Partizan - Anortosis, foto Reuters Novak Djurović.jpg Foto: Reuters/Novak Djurović

Tim Aleksandra Stanojevića je u poslednjem meču grupne faze Lige konferencije, na svom terenu, igrao nerešeno 1:1 sa Anortosisom. 

Ovaj bod bio je dovoljan crno-belima da obezbede prolaz u narednu rundu evropskog takmičenja. 

Partizan je prvi došao do vođstva - golom mladog Marka Milovanovića u 20. minutu (1:0). Ovo je Milovanovićev treći gol na trećoj utakmici, a pamtiće ga jer je loptu u petercu "primio" glavom, posle Jojićevog centaršuta, i plasirao je direkt u gol gostiju. 

 



Kipranima je u 32. minutu dosuđen penal. Razlog za najstrožu kaznu bilo je rušenje Deletića od strane golmana crno-belih Aleksandra Popovića

Sa bele tačke bio je neumoljiv Lazaros Hristodopulos, koji je doneo Anortosisu izjednačenje 1:1.

 



Partizan je, sa osam osvojenih bodova (, prošao u narednu fazu evropskog takmičenja kao drugoplasirana ekipa u grupi B. 

Poslednji put je osetio čari "evropskog proleća" pre tri sezone. Kiprani su ispali iz Lige konferencije jer su se na kraju obreli na trećoj poziciji. 

Sa crno-belima dalje ide, kao lider grupe, Gent koji je osvojio 13 bodova i samo jednu izgubljenu utakmicu.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()