Partizanu nedostajala evropska scena: Gomeša slave crno-beli

Bez publike, na lošem terenu, sa igračem manje srpski predstavnik je uspeo da dođe do tri boda u Moldaviji

16.02.2023. 22:57
  • Podeli:
Rikardo Gomeš-63ee9efa56e9d.webp Foto: Profimedia

Partizan je uzeo tri bova u gostima, na prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija kada je pobedio Šerif sa 1:0 i brže bolje se vratio kući da nastavi borbu u Super ligi Srbije. Gostovanje u Moldaviji bio je pravi izazov za crno-beli tim u svakom smislu, ali je goste uspeo da obraduje gol Rikarda Gomeša koji je u 45. minutu postignut iz kontranapada i da štikliraju još jednu uspešnu utakmicu na evropskoj sceni.

Duel se igrao bez publike zbog zategnute političke situacije u Moldaviji (bio je zatvoren i vazdušni prostor iznad države)... Teren na kom se igrala utakmica bio je nedostojan evrospkog takmičenja, čak ni smislene trave na njemu nije bilo... Temperatura se vrtela oko nule...

Teško se igralo od početka, pa je prvih 20 minuta delovalo kao prilagođavanje. Prvu šansu imao je Šerif u 22. minutu kada je Tapsoba pogodio stativu, a odbijenu loptu i šut Badola odbranio Aleksandar Popović.

Domaćin je ponovo zapretio u 36. minutu kada je Talala šutirao pravo u gol, ali je golman Partizana imao odličnu reakciju. Dva minuta ranije Belić je dobio žuti karton zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka. Prestroga kazna za ambijent u kom se igralo. 

Na odmor se otišlo golom Gomeša, ali i žutim kartonom za Tapsoba koji je Vujačića udario laktom u lice. 

I dok se igralo svega pet minuta u drugom poluvremenu upravo je Vujačić dozvolio luksuz da nesportski startuje otvorenim đonom na protivničkog igrača, pa je posle provere u VAR sobi dobio i najstrožu kaznu - crveni karton. Od tog 50. minuta Partizan je sa golom prednosti i igračem manje na terenu. Tada je i igrač domaćeg tima Talala morao da napusti teren zbog posekotine koju je dobio. Zamenio ga je Moumouni.

Igralo se dosta otvorenije. Fudbaleri Šerifa tražili su svoju šansu nakon poklona koji im je dao Vujačić... Napadali su i crno-beli... Oba golmana su odlično čuvala svoju mrežu. 

Nemački sudija Osmers nije imao milosti prema nesportske postupke. U 72. minutu je i golman Partiazan Aleksandar Popović dobio žuti karton.

Utakmica se približavala kraju, a četvrtak je prelazio u petak. A potom je u isteku regularnog dela meča došlo do nesvakidašnje situacije. Zbog guranja, odnosno bacanja rukama Dijabatea na travu, Garananga dobija direktan crveni karton. I kada su se svi pomirili da će se nadoknada od sedam minuta igrati "devet na devet", glavni arbitar je dobio poziv iz VAR sobe. Posle pregledanog snimka crveni karton je poništen jer je igrač Partizana igrao rukom. 

U nadoknadi vremena nije bilo uzbuđenja, ali nije izostala ni gruba igra Šerifa i još jedan žuti karton. 

Revanš meč igra se u Beogradu 23. februara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()