Pet dobrih razloga za povratak: Mesi se vraća kući

San koji bi vrlo lako mogao postati stvarnost

01.04.2023. 12:24
  • Podeli:
Lionel Mesi Argentina_Profimedia-641d685c28a41.webp Foto: Profimedia

Najbolji fudbaler sveta Leo Mesi je svakim danom sve bliže povratku u Barselonu i san navijača katalonskog kluba bi mogao uskoro postati stvarnost.

Potpredsednik Barse Rafael Juste je potvrdio da je u kontaktu s Mesijevim predstavnicima, trener Havi je dodao da je razgovarao sa Lionelom o njegovom mogućem povratku, a i činjenica da Mesi nije još uvek produžio ugovor s PSG-om ide u prilog opciji njegovog povratka na Kamp Nou.

Mesi u Parizu nije uspio ostvariti zacrtani cilj - osvojiti Ligu prvaka, ali njegov posao ni u Barseloni nije završen, te itekako ima motiva vratiti se u katalonski klub.

Španski list Mundo Deportivo je naveo pet razloga zbog kojih bi se Messi mogao vratiti u Barsu.

Mesi je rekorder Barse u mnogo kategorija, ali bi mogao da obori još pet rekorda.

Argentinac bi povratkom u Barselonu mogao da postane fudbaler sa najviše osvojenih trofeja u jednom klubu. Rekorder je Rajang Gigs koji je u Mančerster Junajtedu osvojio 36 trofeja, a Mesi je na broju 35 s Barselonom.

Takođe, mogao bi da postane najtrofejniji igrač uopšteno u istoriji. Mesi će na kraju ove sezone najverovatnije imati 42 trofeja, odnosno tri manje od Danija Alvesa.

Što se tiče rekorda u Liga prvaka, Mesi je drugi igrač po broju nastupa u tom takmičenju sa 149, a rekorder je Havi sa 151. Zanimljivo, Mesi bi mogao do rekorda stići upravo pod Havijevom trenerskom palicom.

Takođe, ukoliko bi sa Barsom osvojio još jednjom Ligu prvaka, postao bi najtrofejniji igrač katalonske ekipe u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Poslednji rekord koji je Mundo Deportivo izdvojio je teško dostižan, ali ne i nemoguć. Mesi bi mogao postati i najbolji strelac u istoriji španskog Kupa kralja. Rekord sa 69 pogodaka drži Josep Samitier koji je igrao i za Barsu i za Real, a Mesi je 56 puta pogađao u tom takmičenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()