Petrić: U fudbalu se nikad ne zna, ali imamo lepu priliku da prezimimo

Igrači su svesni da imaju kvalitet i ne treba da dozvole da se iko igra sa njihovim imenom i prezimenom, rekao je trener Partizana

13.10.2022. 22:06
  • Podeli:
Partizan Keln-1665691557554.webp Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je posle trijumfa nad Kelnom da je njegov tim blizu evropskog proleća, ali da mora da stvari privede kraju u naredne dve utakmice.

Crno-beli su slavili protiv Nemaca sa 2:0 (1:0) golovima Fusenija Dijabatea i Rikarda Gomeša, u 4. kolu grupne faze Lige konferencija.

Tim iz Humske ima osam bodova posle nekompletnog četiri kola u D grupi i za matematičku overu prolaza u nokaut fazu potrebna su mu najmanje dva boda iz preostale dve utakmice protiv Nice u Francuskoj (27. oktobar) i Slovačkog u Beogradu (3. novembar).

"Blizu smo da igramo na proleće, ali ima još dve utakmice. U fudbalu se nikad ne zna, ali imamo lepu priliku da prezimimo. Treba ovo dovesti do kraja, naredni meč igramo protiv Nice", izjavio je Petrić na konferenciji za medije."Rekli smo da ćemo ići pun gas, momci su išli mnogo više od toga. Pokazali su da mogu u sedam dana da pobede dva puta ovakvog protivnika. Neka sada slave, ali nova utakmica je već u nedelju. Želim im svu sreću u nastavku karijere, svesni su da imaju kvalitet i ne treba da dozvole da se iko igra sa njihovim imenom i prezimenom", rekao je zadovoljan Gordan Petrić

Petrić je istakao da je duel protiv bundesligaša bio fizički iscrpljujuć.

"Samo igrači znaju koliko je bio težak meč fizički. Ja sam i pre prve utakmice rekao da ćemo mi ući u umor posle ove utakmice. Nadao sam se da će igrači imati goriva da završe utakmice do 13. oktobra. Sprečili smo njihove centaršuteve, igrali u potpuno drugoj formaciji večeras. I igrači su sve odradili što je trebalo da odrade. Nedelja je možda i najteža utakmica za nas, jer smo se mnogo potrošili večeras", izjavio je Petrić.

Strateg Partizana prokomentarisao je i ovacije koje je dobio sa tribina.

"Bile su ovacije i kad sam bio igrač, pa su me terali iz Partizana. Pokazivao sam da su igrači zaslužili ovacije. Ja sam tu da neke stvari uprostim. Bio sam u situacijama i kad su bila pljuvanja, da tako kažem", zaključio je Petrić.

Kapiten fudbalera Partizana Slobodan Urošević rekao je da će on i njegovi saigrači da se potrude da izbore plasman u nokaut fazu Lige konferencija.

"Uradili smo veliki posao, samo mi znamo koliko smo morali da se potrudimo. Zadovoljni smo rezultatom, odradili smo veliki deo posla i potrudićemo se da se plasiramo u narednu fazu", poručio je Urošević.

Štoper crno-belih Igor Vujačić istakao je da nije lako pobediti Keln dva puta u sedam dana.

"Jedna fizički teška utakmica. Videlo se od starta šta želimo.

Neutralisamli smo njihove prodore po boku. Pobediti Keln dvaput u sedam dana nije mala stvar. Srećni smo i nadamo se da ćemo ovako nastaviti i u nastavku takmičenja u Ligi konferencija", izjavio je Vujačić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()