Povreda Gavija zabrinula Španiju: U svlačionici je bilo kao da smo izgubili

Igrač stigao u Barselonu, svi čekaju zvaničnu dijagnozu

20.11.2023. 11:45
  • Podeli:
Gavi-655b34e794fe9.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Tanjug

Poslednja utakmica Španije u kvalifikacijama za EP 2024. donela je ogromnu zabrinutost celog tima Crvene furije. Povreda Barseloninog igrača Gavija toliko je teško pala svima da je pobeda protiv Gruzije (3:1) postala nebitna. 

Pablo Martin Paez, poznatiji kao Gavi, pretrpeo je udarac s leđa na desno koleno što je u prvom trenutku izgledalo da nema posledice, ali je u sledećem trenutku igrač ostao bez oslonca i završio na terenu.

Gavi je sa terena otišao sam u svlačionicu plačući... Tokom noći stigao je u Barselonu, na štakama, u pratnji saigrača Injiga Martineza i sportskog direktora reprezentacije Alberta Lukea. Na aerodromu su ga dočekali otac, menadžer Ivan de la Penja i četvoro ljudi iz kluba. 

"U svlačionici je bilo kao da smo izgubili. Uništeni smo. Gavijeva povreda je ozbiljna i to je težak trenutak za sve nas. Bio je to nesrećni slučaj, Gavi je bio savršeno spreman da igra, kao i svi ostali", rekao je menadžer nacionalnog tima Španije De la Fuente.

Sada se sa neizvesnošću čeka dijagnoza, odnosno detaljni pregledi i snimci magnetne rezonance. Ukoliko se potvrdi pucanje ukrštenog ligamenta desnog kolena Gavi bi morao da se oprosti od sezone, a prema svemu sudeći i od Evropskog prvenstva u Nemačkoj i Olimpijskih igara u Parizu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()