Prekinuta utakmica zbog ubistava u Briselu: Navijači na stadionu, ubica u bekstvu

Na poluvremenu utakmice fudbaleri Švedske su odlučili da ne nastave utakmicu, što su domaći igrači podržali.

16.10.2023. 22:16
  • Podeli:
Tan2023-10-1622061988_0 navijači Belgija Švedska AP PhotoGeert Vanden Wijngaert-652d9a0861f98.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu pošto su uoči starta duela dva navijača skandinavske ekipe ubijena u centru Brisela.

Dve osobe su smrtno stradale u napadu islamskog ekstremiste vatrenim oružjem u centru Brisela, a mediji su preneli da se radi o osobama koje su nosile dresove fudbalske reprezentacije Švedske.

Na poluvremenu utakmice fudbaleri Švedske su odlučili da ne nastave utakmicu, što su domaći igrači podržali.

U Briselu je opsadno stanje, napadač je pobegao sa mesta zločina na motociklu i spekulisalo se da je naoružan krenuo ka stadionu. Takva informacija nije potvrđena, a navijačima na stadionu u opštini Anderleht u Briselu naređeno je da ostanu na svojim mestima.

U momentu prekida utakmice rezultat je bio 1:1. Još uvek nije jasno da li će se i kada meč nastaviti.


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()