Prvi evropski trofej za Olimpijakos: Tragedija Fiorentine ponovljena u finalu Lige konferencije

Olimpijakos će sledeće sezone kao osvajač Lige konferencije igrati grupnu fazu Lige Evrope.

30.05.2024. 09:42
  • Podeli:
Tan2024-05-3001072086_7 olimpijakos liga konferencije-66582da419771.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su Ligu konferencije, pošto su u finalu, u Atini na stadionu Aja Sofija, pobedili Fiorentinu 1:0 posle produžetaka.

Pobednika finala je rešio gol Ajuba El Kabija u 116. minutu, koji je Olimpijakosu doneo prvi evropski trofej.

Olimpijakos će sledeće sezone kao osvajač Lige konferencije igrati grupnu fazu Lige Evrope.

Fiorentina je bila bolja u prvom poluvremenu, stvarala je više prilika, poništen joj je gol u devetom minutu pošto se reprezentativac Srbije Nikola Milenković našao u ofsajdu.

Kraj prvog i početak drugog poluvremena obeležili su sudari između Pjetra Teraćana i  El Kabija, odnosno Panajotisa Recosa i Andree Belotija, posle kog su igrači ipak nastavili utakmicu.

Imala su oba tima do kraja drugog poluvremena prilike za gol.

Kristijan Kuame u 69. minutu loše zahvatio loptu što je bilo dovoljno Olimpijakosovom golmanu Konstantinosu Colakisu da odbrani udarac. 

Na drugoj strani u 80. minutu Visente Ibora imao dobar pokušaj glavom, ali je lopta prošla pored stative.

Fiorentina je prošle godine takođe u finalu Lige konferencije izgubila od Vest Hema 2:1, a u ovom finalu je osam fudbalera iz tog finala igralo za italijansku ekipu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()