Real na istoj strani sa Barselonom: Klubovi su, od sada, gospodari svoje sudbine

Od danas se fudbal računa pre i posle ove odluke, kaže jedan od najiskusnijih ljudi u svetu fudbala

21.12.2023. 16:27
  • Podeli:
Real - Liverpul_Manu Fernandez 5-641231b8c4858.webp Foto: Manu Fernandez

Predsednik madridskog Reala Florentino Perez izjavio je da je presuda Evropskog suda pravde pobeda fudbala, navijača i slobode i istakao da evropski fudbal više neće da bude monopolizovan, prenose španski mediji.

Evropski sud pravde je ranije danas presudio da su nezakoniti propisi Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koji zabranjuju klubovima da se priključe Superligi.

"Sa ogromnim zadovoljstvom pozdravljamo presudu Evropskog suda pravde. Narednih dana ćemo pažljivo da proučimo presudu, koja je od velikog istorijskog značaja. Evropski fudbal nikada neće da bude monopolizovan, a od danas klubovi će da budu gospodari svoje sudbine", rekao je Perez.

Pobeda fudbala i navijača

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali je zbog kritika javnosti to takmičenje odmah napustilo devet klubova Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko, a od ove godine i Juventus. Superligu podržavaju madridski Real i Barselona.

"Klubovi u potpunosti priznaju naše pravo da predlažemo i promovišemo evropska takmičenja, koja modernizuju naš sport i privlače navijače iz celog sveta. Danas je trijumfovala slobodna Evropa. Danas su pobedili i fudbal i njegovi navijači. Možemo da kažemo da su pobedili zakon, razum i slobodan. Real će da nastavi da radi za dobrobit fudbala. Pre 70 godina smo napravili veliki korak za fudbal stvaranjem Kupa šampiona, koji je postao Liga šampiona", dodao je prvi čovek Reala.

Šansa da se evropski fudbal poboljša

Perez je istakao da će se pritisci na Superligu pojačati.

"Pred nama je velika prilika da poboljšamo evropski klupski fudbal. Sadašnjost i budućnost evropskog fudbala od danas su konačno u rukama klubova, igrača i njihovih navijača. Naša sudbina pripada nama i pred nama je velika odgovornosti. Od danas se fudbal računa pre i posle ove odluke. Ovo je veliki dan za istoriju fudbala i za istoriju sporta", zaključio je Perez.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()