Reprezentacija Srbije vraća stari grb i menja dresove

Vraćanje prepoznatljivog grba nije jedina planirana promena na opremi državnog fudbalskog tima

09.02.2024. 19:08
  • Podeli:
fudbalska reprezentacija srbije - bugarske, srbija - bugarska, kvalifikacije EP 2004 - 19 nov 2023 - foto tanjug nemanja jovanović (3)-655a24ef47fbb.webp Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneo je odluku da se sa opreme fudbalske reprezentacije Srbije povuče grb koji je aktuelan od 2022. godine. U pitanju je beli orao sa ljiljanima koji je izazvao podeljenu reakciju javnosti, a koji možda neće biti deo opreme "orlova" ni na predstojećem Evropskom prvenstvu, prenosi "Mozzart Sport".

Na dres, odnosno na kompletnu opremu reprezentacije Srbije, trebalo bi da se vrati stari grb FSS sa četiri ocila, koji je dugo bio u upotrebi. Jedino što je preostalo je da se na sledećoj sednici Izvršnog odbora "aminuje" ova odluka, pa će tako i proizvođač opreme za Evropsko prvenstvo - dobiti dozvolu da novi/stari logo prišije na dres. Takođe, očekuje se da će novi dres Srbije biti u bojama zastave: crveno-plavo-beli.cije nalaze se i na sadašnjoj zastavi i grbu Republike Srbije”, objašnjeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije marta 2022.

Vraćanje prepoznatljivog grba nije jedina planirana promena na opremi državnog fudbalskog tima. Srbija će u nove poduhvate krenuti u nekad dominatnoj crveno-plavo-beloj kombinaciji.

Da li će nova idejna rešenja na opremi zaživeti već od Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ili koji mesec kasnije, od narednog ciklusa Lige nacija, znaće se uskoro.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()