Saudijci fudbalske mentore našli u Španiji: Superkup je samo prvi iz gomile dogovora

Dugotrajna saradnja koja obuhvata sve što prenosi znanje

09.02.2024. 11:01
  • Podeli:
saudijska arabija reuters-64d3e73c0e3fc.webp Foto: Reuters

Imaju novca i voljni su da uče - dobitna kombinacija za napredak, uspeh i razvoj sporta u Saudijskoj Arabiji

Poznati sportski španski list "Marka" donosi javnosti saznanja koja je dobio tokom susreta, u Kuvajtu, sa fudbalskim zvaničnicima iz Saudijske Arabije i jasno je da su moćnici sa Bliskog istora naumili da postanu sportska velesila. 

Nedavno odigran Superkup Španije u Rijadu, samo je prvi od mnogih dogovorenih saradnji na relaciji dve države. Dogovor je o svemu postignut, i potpisan, sa bivšim predsednikom FS Španije Luisom Rubijales, koji je suspendovan iz fudbala na nekoliko godina zbog "poljupca u usta jedne od igračica na Svetskom prvenstvu". Izbori u Španiji tek predstoje, a Saudijci se uzdaju u svoje potpisane papire koje niko neće moći da ospori. 

Rubijales je obavezao Španiju na ukupno četiri Superkupa u Saudijskoj Arabiji, a svaki je plaćen po 40.000.000 evra. Dogovor važi do 2029. godine. 

Ostatak saradnje dva saveza uključuju i obuku oko 30 mladih Saudijaca svake godine u Španiji. To je program 'Future Falcons' za fudbalere do 19 godina koji žive devet meseci u Taragoni i imaju potpuno usavršavanje. 

Održani su i zajednički sastanci (poslednji pre nekoliko nedelja u Švajcarskoj) da se analizira šta od događaja sledi u obe zemlje: Svetsko prvenstvo 2030. u Španiji i Svetsko prvenstvo 2034. u Saudijskoj Arabiji, piše "Marka". 

"Učićemo na iskustvu Španije i pritom se nadamo da će nam španska tika-taka leći", kažu Saudijci, sa osmehom, španskom listu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()