Šerif, u Beogradu, izbacio Partizan iz Lige konferencija

Crno-beli nisu uspeli da sačuvaju prednost iz prvog meča u Moldaviji

23.02.2023. 20:46
  • Podeli:
Partizan Šerif-63f7bf30062f6.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Tanjug

Partizan nije izdržao i cenu je platio ispadanjem iz Evrope u šesnaestini finala Lige konferencija. Fudbaleri crno-belog tima poraženi su kod kuće, u revanš meču prve eliminacione faze, od Šerifa sa 3:1 (2:1) i za njih je evropsko takmičenje završeno.

Tim Gordana Petrića nije uspeo da sačuva prednost iz prvog meča u Moldaviji, pa je pred svojim navijačima morao da se suoči sa teškim porazom u koji je malo ko verovao.

Istina je da je Partizan poveo u revanšu - igrao se 13. minut kada je Kvensi Menig zatresao mrežu golmana Kovala - 1:0. Meniga je razigrao Rikardo Gomeš i vratio mu asistenciju koju je ovaj njemu napravio u Moldaviji. 

Međutim, gosti u Beogradu su u nastavku bili uporniji i istrajniji, baš kako su i obećali posle izgubljenog prvog meča. Već sedam minuta kasnije došlo je do situacije koja je vodila u izgledno izjednačenje. Saničanin je igrao rukom u šesnaestercu protivnika i posle VAR provere dosuđen je penal za Šerif. U 22. minutu realizovao ga je Sedrik Badolo za 1:1

Sledeći hladan tuš za Partizan stigao je minut pred kraj prvog poluvremena, odnosno u prvom minutu nadoknade vremena. Šut Muhamed Diopa je bio neodbranjiv za golmana Aleksandra Popovića. Isti igrač je imao priliku i u narednom napadu, ali je glman Partizana dobro reagovao. U svlačionicu na odmor otišlo se sa 2:1 za Šerif.

I po povratku na teren je stigla još jedna kazna za crno-bele. Nije se igralo ni punih šest minuta, a mreža im se ponovo zatresla. Još jednom je vezista Moldavaca Diop bio nezaustavljiv i svom timu je doneo veliku prednost - 3:1 je bilo od 46. minuta. 

Uprkos minusu igrači Partizana se nisu predavali. Imali su i oni svoje šanse, ali je zadnja linija gostiju odolevala napadima domaćina. Šanse su se nizale u 67. minutu preko Dijabatea, u 78. je Baždar bio oči u oči sa golmanom Kovalom... ali promene rezultata nije bilo. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()