Šokantna završnica u Lajpcigu: Italija izbacila Hrvate sa Evropskog prvenstva

Italijani prolaze dalje sa drugog mesta

24.06.2024. 22:59
  • Podeli:
italija AP PhotoPetr David Josek-6679dfff2eb55.webp Foto: AP PhotoPetr David Josek

Fudbalska reprezentacija Hrvatske igrala je nerešeno sa Italijom na Evropskom prvenstvu rezultat je bio 1:1.

Prvo poluvreme u Lajpcigu obeležila je jalova inicijativa Hrvatske koja je imala znatno veći posed lopte, ali bez rešenja na sredini terena. Kreativnost Luke Modrića ipak nije došla do izražaja.

Jedina veća opasnost po gol Donarume viđena je u petom minutu kada je Sučić odlično šutirao sa 27 metara, ali je utalijanski golman sjajno intervenisao.

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Još bolju intervenciju na drugoj strani imao je Livaković u 28. minutu kada je Bastoni bio u sjajnoj prilici, ali je njegov šut glavom sa oko šest metara zaustavio hrvatski golman.

Osam minuta kasnije je Pelegrini oprobao svoj udarac, ali je Livaković još jednom bio siguran, a na poluvremenu je rezultat bio 0:0.

AP Photo/Ebrahim Noroozi

U 52. minutu su Hrvati tražili penal. Skočili su na Makelija, pošto je Fratezija lopta pogodila u ruku.

Holandski sudija je otišao da pogleda, a potom je dosudio i jedanaesterac.

Modrić je šutirao po zemlji u desnu stranu, ali ga je italijanski golman pročitao. Ipak, samo četrdesetak sekundi posle promašenog penala, Modrić je savladao Donarumu za 1:0.

Nakon toga veliki pritisak Italije, praktično od gola Modrića, "azuri" pritiskaju "vatrene", koji su odolevali.

U 80. minutu, Bastoni je bukvalno sa glave skinuo loptu Budimiru i tako sprečio čist gol Hrvatske. U 87. minutu dobar protok lopte "azura", ali je Skamaka kasnio posle dodavanja Kjeze.

Onda je usledio pravi šok za Hrvate.

Zakanji je postigao gol za 1:1 i verovatno izbacio Hrvate sa Evropskog prvenstva.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()