Srbija našla i trećeg protivnika u pripremama za EP: Poznat datum meča sa Austrijom

FSS ima još jedan slobodan termin za četvrtog rivala

24.12.2023. 12:49
  • Podeli:
Fudbaleri Srbije_FSS-1669540192567.webp Foto: FS Srbije

Fudbalske reprezentacije Srbije i Austrije, kao učesnici Evropskog prvenstva u Nemačkoj, odigraće prijateljski meč tokom svojih priprema 4. juna na bečkom stadionu "Prater", odlučeno je na osnovu dogovora dva saveza. Ovu vest prenosi Sport klub i najavljuje da bi tribine za tu utakmicu trebalo da budu krcate. 

Ovaj junski susret biće ujedno i prva prijateljska utakmica dva nacionalna tima. Ranije su se Austrijanci sreli sa reprezentacijom iz ovih prostora davne 1987. kada se ona zvala Jugoslavija. 

Austrija je treći rival Srbiji na putu ka EURO 2024. Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi u narednim danima da reše i poslednju dilemu – ko će reprezentativcima biti četvrti rival u pripremnim mečevima. 

Orlovi bi poslednju kontrolnu utakmicu trebalo da odigraju oko 10. juna.

Prva dva susreta u hladnijim i toplijim krajevima

Do početka takmičenja u Nemačkoj planirane su četiri utakmice. Ozvaničeni su susreti sa Rusijom u Moskvi, na stadionu „Lav Jašin“, 21. marta i Kiprom, četiri dana kasnije u Limasolu.

Srbija će biti prvi evropski rival Rusiji od početka ratnog sukoba u Ukrajini. FSS je dozvolu da gostovanje u Moskvi dobio od UEFA.

Okupljanje reprezentativaca Srbije, pred početak Evropskog prvenstva, zakazano za 3. jun. Takmičenje u Nemačkoj počeće u petak, 14. dana juna i trajaće mesec dana.

Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()