Srpski fudbaleri na evro sceni: Živković doneo pobedu, Gaćinović zaradio isključenje

Ostalo je još jedno kolo do kraja grupne faze Liga Evrope i Konferencija

01.12.2023. 09:11
  • Podeli:
Andrija Živković-656994a7aa46f.webp Foto: Arne Dedert/dpa via AP/Tanjug

Fudbaleri PAOK pobedili su u Frankfurtu ekipu Ajntrahta rezultatom 2:1 u meču 5. kola grupe G Lige konferencija

Golove za goste postigli su Tomas Kedžiora u 55. i srpski reprezentativac Andrija Živković u 73. minutu. Jedini strelac za domaći tim bio je Omar Marmuš u 58. minutu.

Fudbaleri Helsinkija i Aberdina odigrali su bez pobednika, 2:2. PAOK je kolo pre kraja grupne faze izborio osminu finala LK, dok će Ajntraht igrati u šesnaestini finala ovog takmičenja.

Tabela grupe G: PAOK 13, Ajntraht 9, Aberdin 3, Helsinki 2.

Aston Vila u nokaut fazi Lige konferencija

Fudbaleri Aston Vile pobedili su na svom terenu ekipu Legije 2:1 u grupi E Lige konferencija. U drugom meču AZ Alkmar je bio bolji, kod kuće, od Zrinjskog 1:0. Fudbaleri Aston Vile izborili su nokaut fazu Lige konferencija.

Tabela grupe E: Aston Vila 12, Legija 9, AZ Alkmar 6, Zrinjski 3.

Nordsjeland šokirao Fenerbahče

Fudbaleri Nordsjelanda ubedljivo su pobedili na svom terenu ekipu Fenerbahčea 6:1, dok je Ludogorec u Trnavi nadigrao Spartak 2:1 u mečevima 5. kola grupe H.

Tabela grupe H: Nordsjeland 10, Fenerbahče 9, Ludogorec 9, Spartak (T) 1.

Fudbaleri Brajtona pobedili su u gostima AEK sa 1:0 u meču 5. kola grupe B Lige Evrope.

Jedini gol na utakmici postigao je Žoao Pedro u 55. minutu. AEK je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je u 65. minutu isključen srpski reprezentativac Mijat Gaćinović

U drugom meču grupe B Olimpik iz Marseja slavio je, kod kuće, protiv Ajaksa sa 4:3 i zadržao prvo mesto na tabeli. Ni Francuzi ni Englezi nisu ugroženi u poslednjem kolu Lige Evrope.

Tabela grupe B: Marsej 11, Brajton 10, AEK 4, Ajaks 4.



Fudbaleri Sparte pobedili su u Pragu ekipu Betisa 1:0 u meču grupe C. Fudbaleri Rendžersa i Arisa odigrali su bez pobednika, 1:1. 

Tabela grupe C: Betis 9, Rendžers 8, Sparta 7, Aris 4.

Fudbaleri Atalante i Sportinga odigrali su u Bergamu nerešeno 1:1 u utakmici grupe D, dok je Rakov u gostima savladao Šturm 1:0. Atalanta i Sporting su izborili nokaut fazu Lige Evrope.

Tabela grupe D: Atalanta 11, Sporting 8, Šturm 4, Rakov 4.

Fudbaleri Rena su Budimpešti savladali Makabi iz Haife sa 3:0 u grupi F. Fudbaleri Viljareala bili su bolji na svom terenu od Panatinaikosa 3:2

Tabela grupe F: Ren 12, Viljareal 9, Panatinaikos 4, Makabi Haifa 1.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()