Stanojević: O tome da nam je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu

U Humskoj 1 Partizan dočekuje Anortozis u finišu grupne faze Lige konferencije, a trener Aleksandar Stanojević tvrdi da svi znaju značaj meča.

08.12.2021. 14:51
  • Podeli:
aleksandar-stanojevic-foto-pixsell.jpg Foto: Pixsell/A.K./ATAImages

Crno-belom domaćinu je, u četvrtak (18:45), dovoljan i bod za nastavak takmičenja. Ali ko još istrčava na teren sa idejom da igra nerešeno?

Trener Partizana ne želi da stvara dodatni pritisak od onog koji nosi “1.000 razloga zbog kojih su bod ili tri važni”. 

“Svi znamo šta ova utakmica nosi, šta donosi i kakav joj je značaj. Svesni smo da je bitna iz 1.000 poznatih razloga. Imamo određenih problema, kraj je polusezone, dosta stvari se nakupilo. Pantić gotovo sigurno neće igrati u četvrtak. Potrebna nam je pomoć navijača koji su bili sa velikom energijom uz nas. Oni su nas uveli u Evropu. Želja nam je i sada svaki igrač dobije podršku - rekao je Aleksandar Stanojević na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Prema rečima trenera ova utakmica je specifična “jer vodi u evropsko proleće i može da se okarakteriše kao najvažnija”: 

“U fudbalu je poslednja utakmica uvek najvažanija. Ova je specifična, jer vodi ili ne u prolećni deo sezon. Možemo da je okrakterišemo kao najvažniju. Anortozis je jedna nepredvida ekipa. Rotiraju dosta igrača. Jedino što o njima sada znamo je da jedan štoper nema pravo igranja zbog kartona. Rasterećeni su u gostima. Sigruno da će rizikovati. Utakmica traje 90 minuta. Ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru. Probaćemo da igramo onako kao i do sada. Imamo i plan B, ako dođemo u situaciju da jurimo rezultat”.

Nijedan trener pred utakmicu ne razmišlja o bodu. Misli samo na tri. 

“O tome da nam je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu. Do tada samo razmišljamo da nam je potrebna pobeda. Razmišljamo o svemu, na više načina. Nama je svaka utakmca moranje. Kad je ona koja nosi elimiaciju mi igramo najbolje. Pokazali smo već da imamo dobar karakter.

Upitan je Stanojević i da li bi voleo da izmeni Rikarda u 85. minutu kako bi dobio ovacije?

“Voleo bih da Rikardo izađe u 60. minutu. Razmišljamo o svim scenarijima. Informacije ću dati tek pred utakmicu”, rekao je trener.  neću još da im dam informacije sve, tek sutra ću ih obavestiti.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()