Stojković pred odlučujući meč za EP: Srbija na kraju kvalifikacija puca iz svih oružja

Pomenuo je selektor Srbije i neka imena koja bi mogla da podmalde reprezentaciju

13.11.2023. 12:35
  • Podeli:

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi u boj protiv Bugarske, na poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, predvodi tim sa svim raspoloživim sredstvima. Uprkos kadrovskim problemima koje su zadesile ekipu selektor je siguran, prepun samopouzdanja, zna koje su mu mogućnosti i bez zadrške govori da je cilj Orlova isti kao i do sada - plasman u Nemačku. 

Srbija u utorak ide na prijateljski meč u Brisel, gde ih dočekuje selekcija Belgije kao generalna proba za mnogo važniji duel sa Bugarskom u Leskovcu, 19. novembra od 15 časova. Utakmica odlučujuću utakmicu za EURO 2024. igra pred decom do 14 godina, zbog kazne koju je UEFA izrekla FSS. 

"Neće svi igrači biti na raspolaganju na obe utakmice iz opravdanih razloga. Lazović je povređen, ima povredu zadnje lože. Sergej ima povredu kolena i na pauzi je četiri nedelje. Gaćinović nije na spisku, ali je i on imao povredu i rovit je. Babić ima upalu grla, anginu i rekao sam mu da ne treba da dolazi protiv Belgije", jasan je bio Stojković na početku obraćanja. 

Sudbina je u rukama Srbije

Dušanu Tadiću i njegovim saigračima potreban je bod da bi izbrile mesto na šampionatu Evrope 2024. i svi su u plavom timu svesni da je sudbina u njihovim rukama. 

"Mi znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo. Imamo dovoljno pameti, kvaliteta i motivacije. Mi se pitamo i to je najvažnije za nas. Jesu oni promenili selektora i jesu dobili novo lice koje ih vodi, ali selektor ne igra utakmicu. Nisam još video da trenera na terenu. Tako da o našoj sudbini odlučujemo mi". 

Cilj ostaje isti. 

"Ništa se ne menja. Želim ekipu da odvedem na Evropsko prvenstvo i od toga ne odustajem. Ja nisam bitan, važan je kolektiv. Uspeh rerpezentacije je u ovom momentu važan i krucijalan na srpski fudbal. Kad pogledate srpske klubove u Evropi sve će vam biti jasno", rekao je Stojković ne želeći sebe da ističe u prvi plan uz naglašavanje da će biti svakako ponosan na uspeh, ali da nije uzrok toga. 

Evropsko prvenstvo se u Srbiji čeka 30 godina. 

"Ne verujem da u Srbiji ima ljudi koji ne žele da vide reprezentaciju na EP. Da toga ima bilo bi pogubno". 

Piksi ne brine o budućnosti nacionalnog tima

O budućnosti reprezentacije Srbije po rečima Dragana Stojkovića nema razloga za brigu, iako su rezultati srpskih klubova u Evropi vrlo loši. 

"Rezultati naših klubova u Evropi nisu dobri i to je opomena", zastao je Piksi pa nastavio. "To ne bi trebalo da budu opravdanja. Skor od jedne pobede u 21 utakmici nije dobar, ali verujem da ima igrača koji mogu da daju nešto dobro reprezentaciji Srbije. Neki od igrača u A timu će posle EP otići u penziju, a mi pokušavamo da im nađemo zamenu. I verujem u to da postoje naslednici. Imamo Lučića, Mitrovića i videli smo u nedelju malog Ilića. Nisam znao da ume da daje gostove kao Van Basten. Imamo mladog Nedeljkovića. Ne bi me izenandilo da je bilo prostora i da je pozvan u naš tim. Tu je i Cvetković iz Čukaričkog... Ima vremena. Na njima je da se dokazuju, pokažu punu odgovornost, daju maksimum koji mogu, a poziv će im stići ako budu radili svoj posao kao do sada. Talenta više nema, on se gleda sa 15, 16 godina. Sad je ili jesi ili nisi".

Na pitanje da li će zvati doskorašnjeg selektora Bugarske Mladena Krstajića za insajderske informacije, Stojković se prvi put nasmejao: 

"Ne, nikako. Dobro se poznajemo, ali sve i da ga pozovem ne znam šta bi mogao da mi kaže". 

Dokle više loše ponašanje na stadionima?

Pomenuo je selektor Srbije i kazne koje FSS dobija od UEFA jer su Orlovi zbog drugih došli u situaciju da odlučujuću utakmicu igraju pred praznim tribinama u Leskovcu. 

"Malo me brinu te kazne. Dokle više?. Zašto se ne ponašamo normalno. Kada ćemo više naučiti šta se sme, šta ne sme i kada će nam doći iz u glavu da se opametimo. Fudbal je praznik i potrebna mu je atmosfera. Mi stalno nešto plaćamo, neko nas kažnjava. O čemu se to radi? Ok, biće deca na tribinama i nemam ništa protiv toga. Ali daj da igramo u normalnom ambijentu". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()