Tedesko pozvao 26 igrača: Belgija u najjačem, raspoloživom, sastavu protiv Srbije

Prijateljska utakmica ima težinu takmičarskog meča

10.11.2023. 14:59
  • Podeli:
doku city reuters-64e83e53ea2dc.webp Foto: Reuters

I Belgijanci su spremni za prijateljski susret sa Srbijom na fudbalskom terenu u Briselu. U istom danu obojica selektora su objavila spiskove imena igrača na koje računaju, a domaćin Domeniko Tedesko je na pripreme pozvao 26 fudbalera, što je novitet s obzirom na to da uglavnom zove njih 24. 

Belgija će u duel sa najjačem, raspoloživim, timom. Pošto kuburi sa iskusnim igračima koji su van stroja zbog povreda (Kevin de Brujne i Tibo Kortua). Novitet u odnosu na ranije spiskove su povratnici u nacionalni tim. Aster Vranks i Aleksis Salemakers su ponovo u igri. Obojica su prošle sezone zajedno bili u Milanu i zbog slabih igara izgubili reprezentativni status.

"Vidim Aleksisa kao ofanzivnog beka, jer nam je ta pozicija otvorena. Talentovani Igo Sike je bio dobar na tom mestu, ali je sada potrebniji mladoj reprezentaciji. Vranks je zamena za povređenog De Ketelarea“, rekao je selektor Tedesko.

Umesto koga da pozovem neke igrače?

Među pozvanima nema Torgana Azara koji se vratio u Anderleht posle neuspešne prošle sezone u Borusiji Dortmund i PSV Ajndhovenu.

"Drago mi je da opet igra dobro. Prethodne sezone mu nisu bile baš najbolje. Pitam vas umesto koga je trebalo da ga pozovem? Na tim pozicijama su Žeremi Doku, Dodi Lukebakio, Leandro Trosar i Johan Bakajoko. Konkurencija je strašna. Može li da igra „desetku“? Mogao bi, ali i tamo je jaka konkurencija“, objasnio je nemački trener.

Na spisku za meč sa Srbijom su:

GOLMANI: Koen Kastels (Volfsburg), Mats Sels (Strazbur), Arno Bodar (Standard Lijež), Tomas Kaminski (Luton)

ODBRANA: Amin Al Dakil (Barnli), Timoti Kastanj (Fulam), Zeno Debast (Anderleht), Vout Faes (Lester), Artur Teat (Ren), Jan Vertongen (Anderleht), Zinjo Vanhojzden (Standard).

VEZNI RED: Orel Mangala (Notingem Forest), Janik Fereira Karasko (Al Šabab), Amadu Onana (Everton), Juri Tilemans (Aston Vila), Olivije Deman (Verder), Artur Vermeren (Antverpen), Aster Vranks (Volfzburg), Aleksis Salemakers (Bolonja).

NAPAD: Joan Bakajoko (PSV), Miši Batšuaji (Fenerbahče), Žeremi Doku (Mančester Siti), Romelu Lukaku (Roma), Dodi Lukebakio (Sevilja), Lois Openda (Lajpcig) i Leandro Trosar (Arsenal).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()