Terzić otkrio sve o planovima Bahara i Zvezde: Posebno je počastio i crno-bele

Terzić ističe da će Zvezda imati dva tima, jedan za Evropu i jedan za domaće takmičenje.

26.07.2023. 09:14
  • Podeli:
Zvezdan Terzić-64749e961aea9.webp Foto: Strahinja Aćimović/Tanjug

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić gostovao je u emisiji "Oko" na RTS-u u kojoj je govorio o planovima kluba u predstojećoj sezoni i istakao da je beogradski tim dosta napredovao i da je prerastao nadmetanje u domaćoj ligi.

Predsednik kluba ističe da je Zvezda dosta porasla i napredovala, da su to i navijači uvideli, o čemu sudi i dobra prodaja sezonskih karata.

"Sudarićemo se sa najboljim klubovima Evrope, sudarićemo se sa najboljim igračima sveta. Se što vredi na ovoj planeti igra Ligu šampiona. Crvena zvezda je jako porasla kao klub, iz godine u godinu sve smo jači, i irački i organizaciono i finansijski. Mogu da poručim navijačima da požure sa kupovinom karata, jer ih neće još dugo biti", rekao je Terzić.

Dodaje da će utakmica protiv Fjorentine 26. jula biti test pred početak sezone.

"Utakmica protiv Fjorentine je stvarno veliki test. Imali smo jake testove i protiv Zenita i Fenerbahčea, ali je jasno da je Fjorentina za stepenik iznad njih. Mi znamo šta hoćemo, na dobrom smo putu i ja sam stvarno optimista. Rekao sam da će svi naši navijači biti svedoci stvaranja jedne nove Crvene zvezde", ističe generalni direktor kluba.

Reizgradnja tima pod pokroviteljstvom Baraka Bahara

Terzić je dodao da su promene koje je napravio Barak Bahar isključivanjem pojedinih igrača iz tima bile neophodne.

"Nemojte da zaboravite da smo mi pre nekoliko meseci javno rekli da smo svesni isceđenog limuna ovog tima i da nam je potrebno sveže krvi, nove energije i da ćemo dovesti nekoliko novih startera. U Crvenoj zvezdi se ne živi od stare slave i minulog rada. Ako si sposoban da odgovoriš zahtevima dobro, ako nisi naći će se neko drugi. U fudbalu, kao i u Zvezdi nema mnogo emocija. Ja sam se iznenadio Baharovom odlukom koja se tiče Borjana, čak sam ga pitao da se i ja prvi javim Milanu i da ga spremim za razgovor međutim on je rekao da je on direktan čovek i da će on da ga izvesti", istakao je Terzić.

Dodao je da će Aleksandar Katai ostati jer izraelski stručnjak dosta ceni fudbalera crveno-belih. Predsednik kluba ističe da se još nije odustalo od fudbalera Atalante Late Lata.

"Skauting tim poslaže par rešenja, na kraju trener daje zeleno svetlo. On se uklapao u stil igre koji forsira Barak Bahar, mi smo dogovorili sa Atalantom, potpisali ugovor o transferu, međutim nešto se izjalovilo na lokaciji Late Lat - klub, pa prolazi vreme. Ja bi voleo da ga dovedemo, ali videćemo u budućnosti", zaključio je on.

Terzić ističe da će Zvezda imati dva tima, jedan za Evropu i jedan za domaće takmičenje.

"Velika su očekivanja, veliki je broj utakmica, treba nam veliki roster, trebaju nam dva tima i veliki broj igrača. Naravno da to košta, nama su i prihodi i rashodi došli na 55 miliona evra. Mi ako želimo uspehe moramo investirati u igrače", zaključio je predsednik Sportskog društva Crvene zvezde.

Strahinja Eraković je sredinom meseca pojačao ekipu Zenita.

"Eraković je morao da bude prodat, morao je da bude prodat još prošle godine kada smo imali ponudu od 9,5 miliona evra. Odbili smo tu ponudu jer nam je trebao za kvalifikacije Lige šampiona. Svedoci smo da mu je pala cena. Igrači moraju da odlaze, takav je posao", rekao je Terzić.

Zvezda "prerasla" domaću ligu

"UEFA sledeće godine podiže nagrade za 40 odsto, Crvena zvezda takvu situaciju ne može da propusti. Mi moramo ulagati u igrače. Zvezda je kao klub svesna toga, napravili smo održiv klub i to je bitno".

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana istakao je da za Zvezdu ne postoje rivali u domaćoj ligi.

"Globalizacija je uradila ono što je uradila. Brišu se granice, stranci nisu stranci, lokal patriotizam je ostao po strani. Nama je cilj da Zvezda bude što jača. Ne volim lažnu skromnost i one lažne floskule iz doba komunizma da bez jakog Partizana nema jake Crvene zvezde. Uz dužno poštovanje Partizanu, on nam u ovom momentu nije konkurent. Zvezda se meri sa klubovima srednje kategorije. To su Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Kopenhagen, Sparta Prag. Problem Zvezde je slaba liga. Videli ste utakmicu sa TSC-om koji je vicešampion, oni tri puta nisu mogli da pređu centar. Biće teško našim igračima da se iz druge brzine prebace u turbo brzinu. Još jedan problem je enormni rast kluba, a mi sad igramo u slaboj ligi", zaključio je Terzić.

Za kraj je rekao da je cilj Zvezde da bude konkurentna u Evropi.

"Cilj Crvene zvezde je da bude konkurentna u Evropi, Zvezda sme da izgubi, ali mora da izgubi muški, na hrabar način. Neka Zvezda promoviše hrabar fudbal tako da se svako plaši kad igra protiv nje", istakao je Terzić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()