Trese se Banjaluka: Borac pobedio Klaksvik, ušao u plej-of LE i osigurao istorijsku evropsku jesen

Izabranici Mladena Žižovića u narednoj rundi takmičenja igraju protiv Ferencvaroša

15.08.2024. 23:43
  • Podeli:
fk borac banjaluka, 31 jul 2024 - profimedia-0895780295-66be737c55d59.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri banjalučkog Borca ostvarili su istorijski rezultat plasmanom u plej-of za Ligu Evrope - izabranici Mladena Žižovića u revanš meču pobedili su Klaksvik sa Farskih Ostrva posle produžetaka sa 3:1 (2:1, 1:0) i idu na Ferencvaroš u narednoj rundi takmičenja. Banjalučani će svakako imati lepu evropsku jesen, jer čak i da izgube od mađarskog predstavnika, imaju zagarantovan plasman u Ligu konferencija.

No, kad su već stigli do plej-ofa za Ligu Evrope, nemojmo ih pre vremena seliti u "niži rang" takmičenja, već slavimo činjenicu da je prvi put u istoriji klub iz Srpske obezbedio plasman u u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja i nadajmo se podvigu protiv Ferencvaroša - to bi bilo i prvi put da je neki klub iz BiH obezbedio učešće u Ligi Evrope.

No, što se tiče klubova iz BiH, treba istaći i da je Zrinjski obezbedio evropsku jesen, ali u Ligi konferencija - koja je Borcu svakako zagarantovana, ali kao što rekosmo, da sačekamo duel protiv Mađara.

Kada je reč o večerašnjem meču, treba reći da su Farani u Banjaluku došli sa golom prednosti iz Toršavna - kao domaćini u prvoj utakmici slavili su sa 2:1. Ta prednost je anulirana u 17. minutu, kada je Nikola Srećković doveo Banjalučane u vođstvo, a rezultatom 1:0 je i završeno prvo poluvreme. U nastavku je izjednačenje gostima doneo Deni Pavlović u 53. minutu, ali je produžetke domaćima izborio Stefan Savić golom u 82. minutu.

Borac je pitanje prolaska u plej-of Lige Evrope rešio praktično na startu prvog produžetka - u 92. minutu Bart Mejers je postigao gol za 3:1, što je na kraju, ispostaviće se, bilo dovoljno za konačan trijumf i istorijski rezultat Banjalučana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()