Tuhel: Ne brinem da bi duel sa Lacijom mogao da bude moj poslednji meč u Bajernu

Bavarci pred teškim zadatkom

05.03.2024. 10:22
  • Podeli:
Tan2023-05-1315221355_1 tomas tuhel Tom Wellerdpa via AP-64711b5e94c30.webp Foto: Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

Trener fudbalera Bajerna Tomas Tuhel izjavio je da veruje u ukupni rezultatski preokret protiv Lacija i plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

"Situacija je jasna, moramo da pobedimo sa dva gola razlike dobro organizovan tim. Pritisak je igrati mečeve na vrhunskom nivou, ali to je potrebno da bi se ostvarili vrhunski rezultati", rekao je Tuhel, a prenosi zvanični sajt kluba.

Istakao je Tuhel da fudbaleri Bajerna imaju veliku želju da eliminišu Lacio.

"Sutra nam je potrebno strpljenje. Ne smemo da izgubimo glavu, niti da se u potpunosti otvorimo. Nemamo vremena za gubljenje, imamo 90 minuta, moramo da napadnemo protivnika. Vreme je na strani Lacija, nama će biti potrebna mešavina hladnih glava i emocija. Nadam se da ćemo imati podršku navijača kako bismo ostvarili cilj i pobedili sa dva gola razlike", poručio je Tuhel.

Bajern je pre nekoliko nedelja objavio da Tuhel na kraju sezone napušta klub iz Minhena. Međutim, pojedini nemački mediji su objavili da bi trener mogao da dobije otkaz ako Bavarci ne izbore četvrtfinale Lige šampiona.

"Ne brinem da bi duel sa Laciom mogao da bude moj poslednji meč u Bajernu, a ne znam za ostale. Mogu da kažem da niko više od mene ne želi da pobedi na ovoj utakmici", zaključio je Tuhel.

Vezista Bavaraca Aleksandar Pavlović je istakao da su saigrači u potpunosti motivisani pred revanš, kao i da zaostanak od jednog gola nije preveliki.

"Mi smo jak tim i potpuno smo motivisani da prođemo u četvrtfinale, sve ćemo baciti na to. Sa zajedništvom kao timom, kvalitetom pojedinca i svojim navijačima iza sebe, Bajern ima za cilj da preokrene zaostatak od jednog gola protiv Lacija, veče napravi na magičnim na Alijanc areni i nastavi put Lige šampiona", naglašava Pavlović.

Bajern je 14. februara u Rimu poražen od Lacija rezultatom 1:0 u prvom duelu osmine finala LŠ. Revanš meč je na programu 5. marta od 21 sat u Minhenu.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()