Velika pobeda Srbije: Švajcarska "pala" u Leskovcu, majstorija kapitena Mitrovića

Hrabra igra "Orlova" se isplatila

12.10.2024. 22:40
  • Podeli:
fudbaleri srbije TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ-670ad9e068567.webp Foto: TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Švajcarske rezultatom 2:0 u utakmici trećeg kola grupe A4 Lige nacija, koja se igrala na Gradskom stadionu u Leskovcu.

Srbija je do vođstva stigla golom Nikole Milenkovića u 45+1. minutu.

Fudbaleri Švajcarske su imali veći posed lopte na početku meča, a Srbija je prvi put zapretila protivniku u 17. minutu iz kontre preko Veljka Birmančevića, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Gregor Kobel bio siguran.

U nastavku meča igralo se uglavnom na sredini terena, a Švajcarska je najveću šansu imala u 32. minutu. Bril Embolo je šutirao sa desetak metara, ali je lopta otišla pored leve stative gola Predraga Rajkovića.

Fudbaleri Srbije su zapretili u 37. minutu, ali je lopta posle udarca Strahinje Pavlovića završila u korneru.

 Srbija je potom izvela tri kornera za tri minuta, ali nije bilo promene rezultata.

 Srbija je povela u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Lazar Samardžić je izveo slobodan udarac, a lopta je posle udarca Milenkovića pogodila Nika Elvedija i završila je u mreži švajcarskog tima.

U drugo poluvreme "Orlovi" su ušli bolje, napadali su, pretili, a nagrada je stigla u 62. minutu kada je kapiten Aleksandar Mitrović postigao majstorski gol.

U 72. minutu, Kosta Nedeljković je skrivio penal.  Međutim, sjajno je odbranio Rajković. Pročitao je udarac Brila Emboloa i iz dva pokušaja sačuvao svoju mrežu.

Pretili su Švajcarci do kraja meča, ali naši su uspeli da se odbrane pa je rezultat do kraja meča ostao nepromenjen 2:0 za naš tim.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()