Milojević svestan težine zadatka: Čukarički u vrhu srpskog fudbala, očekuje nas teška utakmica

Čukarički je slavio u prvom ovosezonskom duelu

23.02.2024. 23:30
  • Podeli:
Vladan Milojević-656cb936658fd.webp Foto: EPA-EFE

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je očekivanja pred utakmicu 22. kola Superlige Srbije, u kojoj ekipa iz Ljutice Bogdana na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Čukarički u subotu od 16 časova.

U prvom susretu u sezoni, na Banovom brdu bolji je bio Čukarički koji je savladao Zvezdu rezultatom 2:1. Osim osavajanja preko potrebna tri boda u trci za šampionat, crveno-beli imaju i motiv više - da se revanširaju za poraz u zimskom delu.

"Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiranu ekipu, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević uoči utakmice 22. kola Superlige protiv ekipe sa Banovog Brda.

Potom se Milojević osvrnuo na utakmicu u zimskom delu sezone između ove dve ekipe, a posle je govorio o igračkom kadru, pre svega o statusu Žan-Filip Krasoa, koji se nakon osvajanja Afričkog kupa nacija sa reprezentacijom Obale Slonovače pridružio ekipi, kao i o zdravstvenom biltenu i šansama da se u prvi tim vrate Marko Stamenić i Aleksandar Katai.

 "Utakmica koja je odigrana u prvom delu sezone je u potpunosti drugačija od one koja je pred nama. Očekujem drugačiji pristup igrača i tešku utakmicu", naglasio je Milojević za klupski sajt, pa dodao:

"Imamo još jedan trening. Kraso nam se nedavno pridružio i dobro trenira. Sigurno da je dosta odsustvovao, igrao je na Afričkom kupu nacija, te je u takmičarskom ritmu. Igralo se bez mnogo treninga. Procenićemo da li će nastupiti na sutrašnjem duelu", kazao je Milojević.

Dodao je strateg crveno-belih da se u konkurenciju za startnu postavu vratio Marko Stamenić, dok je Aleksandar Katai i dalje van tima i odlučeno je da propusti još jedan meč.

"Očekujem brz povratak Kataija, ne želimo da ubrzamo proces. Hoćemo da izbegnemo situaciju u kojoj je počeo da trenira, pa da se ponovo nešto desi. Medicinski tim brine o tom delu oporavka i dok god ne budem dobio 'zeleno svetlo' od njih, neću rizikovati", jasan je bio Milojević.

Dosta stvari vezuju Milojevića i Čukarički, između ostalog i to što trenutno za ekipu sa Banovog brda nastupa sin stratega Zvezde, Nemanja Milojević, protiv koga strateg crveno-belih ima statistiku od šest pobeda na isto toliko odigranih utakmica.

"U početku mi je bilo neobično kada se moje dete nalazilo preko puta terena. Nemanja je zreo fudbaler, izrastao je u dobrog igrača. Nadam se da ćemo zadržati tu tradiciju. Moramo da obratimo pažnju na njega, kao što gleda on, tako i ja, svako razmišlja o svojoj ekipi", zaključio je Milojević.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()