Zvezda se pohvalila igračkim dvojcem: Žan Filip Kraso i Hvang Inbom kao ponos crveno-belih

Reprezentativac Obale Slonovače je za ekipu sa "Marakane" upisao 21 nastup, dok je Korejac odigrao 18 utakmica

12.02.2024. 12:48
  • Podeli:
Žan Filip Kraso-64aff483e0593.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda može da se pohvali činjenicom da je Žan Filip Kraso sa reprezentacijom Obale Slonovače osvojio Kup afričkih nacija, dok je Korejac Hvang Inbom izabran u idealni tim Kupa Azije.

Fudbaler Zvezde koji nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače ostvario je zapažen rezultat na Kupu afričkih nacija na kom je odigrao 247 minuta i upisao se među strelce na startu turnira.

"Kraso je bio važan šraf reprezentacije Obale Slonovače. Nastupio je na šest, od ukupno sedam mečeva, koliko se igralo, te da je taj jedan koji je preskočio, to učinio zbog blaže povrede. Odigrao je 247 minuta i upisao se u strelce protiv Gvineje Bisao, u prvom meču grupne faze. U finalu je zamenio Sebastijana Alea, apsolutnog heroja nacije, čiji je pogodak i doneo trofej domaćinu u okršaju s Nigerijom 2:1", navodi se na sajtu crveno-belih.

Kraso je do sada u sezoni odigrao 21 utakmicu i upisao osam golova i četiri asistencije za Zvezdu.

Sa druge strane, na Azijskom kupu još jedan je fudbaler ekipe iz Ljutice Bogdana prikazao zavidan nivo igre, ali reprezentacija Južne Koreje je u pohodu na titulu zaustavljena u polufinalu od Jordana. Pored toga što je prvotimac Crvene zvezde ostao bez prillike da podigne trofej, prikazao je neverovatne individualne partije koje su mu donele epitet jednog od najboljih igrača na takmičenju.

"Nastupio je na svih šest mečeva i upisao 513 minuta uz pogodak i dve asistencije. Protiv Bahreina je pogodio i asistirao, a iskreirao je gol i protiv Jordana, ali u grupnoj fazi. Na osnovu specijalizovanog sajta "Sofaskor" - Hvang se našao u idealnom timu sa prosečnom ocenom 7,45", zaključuje se na sajtu Crvene zvezde.

Hvang je u dosadašnjem delu sezone za crveno-bele odigrao 18 utakmica, uz dve asistencije i dva pogotka.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()