Kamerun pakuje kofere srećan zbog pobede nad Brazilom

Brazil je izašao sa rezervnom postavom, ali se u hotel vratio sa porazom od 0:1

Autor: Aldin Tiro
02.12.2022. 22:33
  • Podeli:
brazil_kamerun - reuters-638a60c957e53.webp Foto: Reuters

Utakmicama 3. kola grupe G kompletirana je grupna faza na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na stadionu Lusail smo videli još jedno iznenađenje, s obzirom na to da je Kamerun savladao Brazil rezultatom 1:0, međutim Karioke su i pored toga rutinski potvrdili prvo mesto u grupi.

Selektor Brazila Tite je odmarao najveće zvezde, i na teren poslao drugu postavu, koja bi, ruku na srce, po kvalitetu verovatno parirala svima na Mundijalu za titulu, što dovoljno samo po sebi govori.

Brazil je dominirao, a prvu šansu imao je Jesus u 15. minutu, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola. Nastavili su nominalni gosti u ovom susretu da dominiraju, ali bez pravih šansi, sve do 33. minuta kada je neuništivi Dani Alves šutirao iz slobodanjaka, ali nije bio precizan.

Najbolju šansu za Kamerun propušta duboko u sudijskoj nadoknadi Mbeumo, ali Ederson spašava svoj gol.

U drugom delu prvu šansu propuštaju Kamerunci, ali ovaj put neprecizan je bio Aboubakar.

Uzvratio je Brazil preko Martinellija, koji je odlično šutirao, ali Epasi brani njegov pokušaj.

Do kraja smo gledali pomalo dosadan fudbal, bez nekih velikih šansi na obe strane, a kada su svi očekivali završen susret bez golova, desio se Aboubakar, koji u 94. minutu daje gol za veliko slavlje i pobedu Kameruna od 1:0, koja je na kraju pirova, s obzirom na to da je i Švajcarska slavila.

I pored poraza, Brazil je završio na prvom mestu sa šest bodova, isto koliko i Švajcarska. Kamerun je na kraju treći sa četiri boda, dok je Srbija poslednja sa samo jednim osvojenim bodom.

U osmini finala će tako Karioke igrati protiv Južne Koreje, dok će Švajcarska na megdan Portugalu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()