Stojković: Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima

U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki, reka je selektor Srbije koji ima želju da ostane sa timom

02.12.2022. 23:16
  • Podeli:
Dragan Stojković Piksi-638a791b6c1ae.webp Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan/Tanjug

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi izjavio je da nije zadovoljan rezultatom na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da mu je želja da nastavi posao sa nacionalnim timom koji čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine.

Selekcija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala SP u Kataru. Srbija je poražena od Švajcarske 3:2, dok je Kamerun pobedio Brazil 1:0 u mečevima poslednjeg, 3. kola grupe G na Mundijalu u Kataru. Brazil i Švajcarska su izborili osminu finala, dok su Kamerun i Srbija završili učešće na Mundijalu.

"Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Nismo zadovoljni rezultatom. Imali smo mnogo problema od samog dolaska. Imali smo mnogo kadrovskih problema, momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmičenja to očigledno nije dovoljno, ali postoje opravdani razlozi zašto je to tako. Što se tiče moje želje da ostanem sa ovim timom ona je prisutna. Nas već u martu čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i imamo želju da se tamo vratimo posle 24 godine", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Na pitanje šta je rekao igračima u svlačionici posle poraza, u kojoj se zadržao 45 minuta, selektor je odgovorio:

"Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide. Potpuno mirna atmosfera. Momci, u ovom stanju, u kakvom su, zaista su pružili maksimum. Nekim igračima moram da skinem kapu. Mnogi drugi ne bi ni pomislili da igraju, a oni su istrčali i dali maksimum. Sigurno da smo imali probleme u toj defanzivnoj igri, ali to je već za malo dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo i morate da imate sve igrače potpuno zdrave, sve u top formi i u onom zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za ovaj Mundijal. Mi, međutim, nismo imali sreće s tim stvarima i ja sam bio vrlo zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli na put za Bahrein, jer sam imao tačnu sliku igrača i znao da će biti jako teško napraviti bolji rezultat", dodao je selektor Srbije.

Jedan strani novinar pitao je selektora Srbije da li je fudaler Švajcarske Granit Džaka provocirao njega ili nekoga od igrača.

"Mene nije niko provocirao, igrače verovatno jeste, ali ne mogu da vam dam tačan razlog, jer ne znam. Nekada tenzija sama dođe, neki lošiji ljudi misle da i na terenu i van terena mogu da naprave problem, ali ništa posebno za ovakvu vrstu utakmice se nije dogodilo", rekao je Stojković.

Stojković je prokomentarisao i pobedu Kameruna nad Brazilom.

"Ne daj Bože da smo pobedili, a da nismo prošli. Nisam mogao da verujem. Ja sam vrlo realan čovek i zaista sagledavam stvari na takav način", zaključio je Stojković.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()