Aleksandar Aco Petrović podneo ostavku u HKS

Nedavno je Upravnom odboru poslao dva predloga za selektora Hrvatske - Josipa Sesara i Darija Đerđu

28.04.2023. 14:41
  • Podeli:
Aco Petrovic-641ad5c059db5.webp Foto: Profimedia

Dosadašnji sportski direktor Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS) Aleksandar Aco Petrović podneo je ostavku, potvrdio je HKS.

"S obzirom na to da više nemam poverenja u čelne ljude HKS, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto sportskog direktora", napisao je Petrović na svom Tviter nalogu, prenosi agencija Hina.

Nešto kasnije je i HKS potvrdio tu informaciju. 

"Aleksandar Petrović je u prostorijama HKS podneo ostavku na funkciju sportskog direktora na koju je izabran u septembru prošle, 2022. godine. Zahvaljujemo gospodinu Petroviću na dosadašnjoj saradnji i angažmanu. Želimo mu sreću u daljem radu", naveo je hrvatski savez.

Petrović je u septembru prošle godine izabran za sportskog direktora HKS, a mesec dana kasnije i vršioca dužnosti selektora košarkaške reprezentacije. Bilo je to privremeno rešenje nakon odlaska selektora Damira Mulaomerovića.

Tokom narednih mesec dana obavio je mnoge razgovore sa potencijalnim kandidatima za selektorsko mesto i nedavno je Upravnom odboru poslao dva predloga - Josipa Sesara i Darija Đerđu

Đerđa je bio Petrovićev favorit, ali HKS je na kraju odabrao Sesara za novog selektora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()