Antić za UNU o Bogdanoviću i timu Srbije: Bogdan mi najbliži srcu, odmah se i Šreder javio

Pero Antić na osnovu svog ogromnog iskustva tačno prepoznaje trenutak kada je Srbija u Manili eksplodirala

11.09.2023. 13:30
  • Podeli:
Pero Antić-6437f1e7c36e6.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Srbije su na Svetskom prvenstvu u Manili ostvarili uspeh na kom mogu da im pozavide mnoge ranije generacije. Pre odlaska na Filipine malo ko je u njih verovao, a sada kada se vraćaju sa osmehom na licu i srebrom oko vrata mnogi žele da im čestitaju na lavovskoj borbi i daju podršku koja je izostala tokom okupljanja. 

O igri pod pritiskom otpisanosti, o ekipi Srbije na Mundobasketu, o Bogdanu Bogdanoviću i ulozi kapitena u timu, o povredi Boriše Simanića, kao i o balkanskom mentalitetu govorio je za UNU košarkaš sa ogromnim iskustvom, nekadašnji kapiten Makedonije - Pero Antić.

"Najjači si kada si otpisan. Nema lepšeg osećaja nego kad uspeš kao otpisan. Momci iz Srbije su dokazali da su pobednici. Vera u ekipu se izgubila čim je Nikola Jokić otkazao, ali se nije razmišljalo da je tu jedan Bogdan Bogdanović. To su ta balkanska posla", odmah se Pero Antić vratio na početak priče o košarkaškoj reprezentaciji Srbije ovog leta: 

"Bilo je otkazivanja iz privatnih ili zdravstvenih razloga i za njih mora da se ima razumevanja. Nije da igrači ne žele da igraju, oni moraju da gledaju i sebe. To je njihov posao i njihov život. Eto vidite šta se desilo Boriši. Žrtvovao se, izgubio je zdravlje s jedne strane. Želim mu najbolji oporavak i da što pre ozdravi". 

Tanka je granica na Balkanu između pobednika i gubitnika, neki bi rekli "luzera".

"Vrlo tanka i mala. Kad se gubi - gde su ključna imena u timu, kad se dobija sa ovakvim timom ta ključna imena niko više ne pominje", ističe za UNU predsednik Košarkaške federacije Severne Makedonije.

Eksplozija hemije protiv Litvanije

Sportista sa ogromnim iskustvom igranja na raznim takmičenjima u Evropi, svetu i NBA ligi tačno prepoznaje trenutak kada je Srbija u Manili eksplodirala.

Foto: FIBA

"Oni su igrali za sebe i za Borišu, a eksplodirali su i još više se zbližili protiv Litvanije. Napravili su timsku hemiju kao niko drugi. Disali su kao jedan. Posle toga nije bilo nazad", kaže nekadašnji centar koji je sa reprezentacijom Makedonije na EP u Litvaniji iskusio uspeh postignut iz senke, kada je u četvrtfinalu izbacio jakog domaćina i takmičenje završio na velikom četvrtom mestu.

 

Antić je prijatelj sa dvojicom kapitena koji su igrali finale jedan protiv drugog - sa Bogdanom Bogdanovićem i Denisom Šrederom. Prednost na listi favorita dao je srpskom košarkašu, a reakciju Nemca na to podelio je sa nama: 

"Stavio sam pred finale Bogdana na mreže, eto ga javlja se Šreder sa pitanjem: Gde sam ja tu? I Šreder mi je prijatelj, ali Bogdan mi je najbliži srcu. To je moj cimer, drug, moj ruki iz Atlante, znam mu porodicu, svi su divni. Sećam ga se kada je posle nekog poraza, mislim na Evropskom prvenstvu, plakao i rekao izvući ćemo pouku iz ovoga. Čekao je strpljivo svoj trenutak i sve vreme, dok mu se nije pružila prilika, izvlačio je pouku. I evo sad dokazao. Bio je drugačiji na ovom Svetskom prvenstvu. Imao je cilj".

Foto: Profimedia

Na opasku da je Bogdanović bio na visini kapitenskog zadatka, bivši kapiten Makedonije je bio jasan:

"Nema izdvajanja zato jer neko nosi kapitensku traku. U ekipi su svi isti, kapiten je svako - od najboljeg igrača, do ekonoma tima. Kapiten je tu da podigne, pokrene, da se posvađa, pobuni. Nema druge razlike", poručuje Antić za UNU. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()