Čovek koji pokreće crveno-bele: Branko Lazić za UNU odgovorio na pitanje koje 'Delije' zanima godinama

On je miljenik svih Delija i igrač koji ispisuje istoriju košarkaškog kluba Crvena zvezda

07.01.2024. 17:57
  • Podeli:
Branko Lazić-64c3ae847a594.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Kapiten košarkaškog kluba Crvena zvezda Branko Lazić ušao je u istoriju ABA lige kao deseti najbolji trojkaš u njenoj istoriji. Lazić je jedan od najdugovečnijih igrača u regionalnoj ligi, koju je osvajao šest puta, a dva puta je bio proglašavan za najboljeg defanzivca. 

On je u maju ove godine ispisao istoriju ABA lige i zbog toga što je odigrao rekordnu 378. utakmicu u crveno-belom dresu i postao igrač sa najviše nastupa u regionalnom takmičenju - i ovako možemo u nedogled.

Iako takmičarski godina još nije gotova za košarkaše Crvene zvezde, mini predah između obaveza u ABA ligi i Evroligi iskoristili smo za razgovor sa miljenikom 'Delija'.

S obzirom na to da je Lazić i dalje važan faktor crveno-belih, što se posebno videlo ove jeseni dok je bio odsutan zbog preloma rebra, interesovalo nas je kako je i kako je tekao oporavak.

"Hvala na pitanju, dobro sam. Vratio sam i deo takmičarske forme tako da još neki dan, trening, utakmica i biću kao pre povrede", počinje priču za UNU Lazić.

Težak period je iza ovog kluba, te smo se osvrnuli na dosadašnji tok sezone.

"Uvek je teško kada igrate za Crvenu Zvezdu. Sam dres po sebi nosi težinu. Jeste i ovaj deo sezone možda sa nekim neočekivanim porazima i formom, ali duga je sezona, ima vremena još uvek da se isprave sve stvari", siguran je Lazić.

Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images

Čini nam se da ekipi nedostaje mir zbog čestih spekulacija, a evo kakvog je mišljenja o tome Zvezdin rekorder:

"Spekulacije su nažalost sastavni deo našeg posla i to je nešto sa čim smo naučili da se nosimo kroz karijeru. Naravno, postoje momenti kada te uslovno rečeno poremete, ali tu je uvek ekipa da te vrati na put i u stroj", objasnio je kapiten crveno-belih.

Janis Sferopulos - pravi čovek za Zvezdu?

"Što se tiče novog trenera, imam samo reči hvale. Od prvog momenta imamo sjajnu komunikaciju, kako cela ekipa tako i ja. Obzirom da je bio trener Olimpijakosa zna kako je nositi se sa svim što donosi vođenje ekipe jednog velikog kluba kao što je Crvena Zvezda", kazao je košarkaš.

Foto: KK Crvena zvezda

A da li ćemo možda kojim slučajem gledati  Branka Lazića na Olimpijskim igrama 2024. i kakve su njegove prognoze za srpski tim?

"Reprezentacija je ove godine pokazala da može mnogo i siguran sam da će se okupiti sa istim ambicijama i za ovu akciju. Što se mene tiče, iskreno, mislim da sam previše mator za ovu ekipu. Ima tu dosta mladih i kvalitetnih momaka koji su pokazali i letos i u prethodnim akcijama da su dorasli reprezentaciji", kaže nam Branko.

Osvrnuli smo se na bolno pitanje svih "Delija" - da li je Brankov potpis u klubu sa Malog Kalemegdana do penzije?

"Ništa nije sigurno, ali voleo bih iskreno da bude tako. Nemam apsolutno ništa protiv", jasan je on.

Morali smo da ga zamolimo i da nam otkrije nešto što zanima sve fanove - da li više trenira za tri ili ulaz?

"Kada ste me zadnji put videli da idem na ulaz (smeh), šalu na stranu, ali više trojke vežbam", duhovito kaže Branko.

Tanjug/Marko Đoković

Duh praznika svuda je oko nas, proslave Nove godine, Božića. Profesionalni sportisti malo drugačije provode ovo vreme, što ne pada svakome lako, a kakva sećanja Lazića vežu za ovo doba godine?

"Svakako da je teško iz razloga što često nismo kod kuće za sve te praznike. Možda bih mogao da nabrojim na prste jedne ruke da smo bili kod kuće i uživali u prazničnoj atmosferi. Naravno, uvek je lepo sa porodicom dočekati Božić ili sa društvom Novu godinu, ali opet kažem to je baš u retkim slučajevima. Moraću da sačekam penziju, pa da ponovo uživam u svim tim čarima", priča Branko.

Želje za 2024. su skromne, kao što je i sam kapiten crveno-belih.

 "Pre svega zdravlje. Najbitnije od svega da smo živi i zdravi i da su najbliži sa nama. Što se tiče poslovnih, da bude bolja nego prethodna sezona", što košarkaš crveno-belih želi i svim gledaocima i čitaocima UNE.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()