Davidovac: Litvanija ima veliko samopouzdanje

Znamo njihove prednosti, a mi ćemo probati da iskoristimo naše, kaže igrač Srbije

05.09.2023. 08:00
  • Podeli:
Pešić Davidovac i Milutinov-64f5d0dcd7cb0.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Nemaju košarkaši Srbije više pravo na loše izdanje. Eliminaciona faza Svetskog prvenstva za njih počinje ovog utorka, na utakmici sa Litvanijom u 10:45, a da bi opstali u trci ka tronu moraju da iskoriste emocionalnu istrošenost protivnika i čvrstom odbranom da zaustave njihovo šutersko oružje. 

O tome koliko su i kako spremni Plavi, govorio je u Manili reprezentativac Srbije Dejan Davidovac.

"Zadovoljan sam pobedom, načinom na kojim smo nastupili, brojem poena, formom i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Znali smo da ćemo kad tad doći do momenta kada pravo na grešku više nemamo. Očekuje nas teška utakmica. Oni su u dobrom ritmu pogotovo posle pobede nad SAD. Biće fizički teška utakmica, Litvanci su uvek nezgodni, a mi ćemo dati sve od sebe. Poznajemo se dobro, na dosta turnira smo igrali jedni protiv drugih. Imaju dosta igrača u NBA i Evroligi. Znamo njihove prednosti, a mi ćemo probati da iskoristimo naše prednosti i nadam se dobroj utakmici", rekao je Dejan Davidovac. 

Najvažnije je da ceo tim zna šta mu je činiti u narednom susretu.

"Oni su odlično šutirali u meču sa SAD, brzo im ide lopta, imaju veliko samopouzdanje. Očekujem da će tako biti i protiv nas. Mi treba da odigramo dobru odbranu, kao što smo je odigrali u prethodnom meču. Treba fizički da odgovorimo na njihovu igru i nadam se da će sve biti u redu", istakao je Davidovac.

Polovina litvanske ekipe igra u svojoj ligi, dok su lideri ove reprezentacije košarkaši, koji nastupaju u NBA i Evroligi. 

"Jonas Valančijunas je prva zvezda tima. Ima tu još mnogo igrača koji igraju u Evroligi dugi niz godina zajedno. Rokas Jokubaitis je takođe odličan. Generalno, dobra su ekipa", dodao je srpski košarkaš.

Srpskom košarkašu Boriši Simaniću je odstranjen bubreg u Manili. Ekipa je mislima uz njega. 

"Uticalo je to mnogo na nas. Nadam se da će biti dobro. Svi se informišemo o njegovom stanju, doktor ga posećuje. Svi smo uz njega. Nadam se da će ovu situaciju pregurati kako treba", istakao je Davidovac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()