Definitivno: Reprezentacija Srbije na Mundobasketu bez Jaramaza i Pokuševskog

Zdravstvene probleme u prvoj nedelji priprema imaju i Trifunović i Smailagić, ali je situacija sa njima drugačija

31.07.2023. 19:21
  • Podeli:
Ognjen Jaramaz_Foto Profimedia-64c7ec855ec68.webp Foto: Profimedia

Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski definitivno neće igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu, dok su pod znakom pitanja i dalje Alen Smailagić i Uroš Trifunović, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Podatke o zdravstvenom stanju reprezentativaca izneo je doktor državnog tima Dragan Radovanović.

"Jaramaz se javio na fakultativne treninge Reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi timu za ovu akciju", istakao je Radovanović.

Zdravstvene probleme u prvoj nedelji priprema imaju i Trifunović i Smailagić, ali je situacija sa njima drugačija i njihov povratak u pun ritam se očekuje uskoro.

"Smailagić se javio na prozivku sa znacima virusne infekcije koja je sad u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi ekipi u kampu u Staroj Pazovi. Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sad, posle prvog treninga reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge", zaključio je Radovanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()