Dominacija Uroša Plavšića nije prošla nezapaženo: Centar Mege MVP 21. kola ABA lige

Ostvario je indeks korisnosti od 35

06.03.2024. 23:15
  • Podeli:
Uroš Plavšić Mega ABA League_Dragana Stjepanovic-65e851b52aa11.webp Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

Košarkaš Mege Uroš Plavšić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) 21. kola ABA lige, saopšteno je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja

Plavšić je za nešto manje od 26 minuta na terenu, postigao 32 poena i imao je devet skokova i jednu asistenciju, što mu je prvo donelo indeks korisnosti 35, a potom, par dana kasnije i priznanje za najkorisnijeg igrača 21. kola ABA lige. 

Mega je u nedelju 3. marta u gostima pobedila Krku rezultatom 106:91. Akratkivna, brza i lepršava igra viđena je u dvorani "Leon Štukelj", raspucani su bili košarkaši u roze dresovima, uz Uroša Plavšića, najefikasniji su bili mladi srpski centar, član zlatne juniorske reprezentacije iz Niša, Filip Jović koji je postigao 19 poena, kao i turski reprezentativac Omerdžan Iljasolu ubeležio je dabl-dabl sa 17 poena i 11 asistencija.

Odličan je bio i srpski reprezentativac Nikola Đurišić sa 17 poena i sedam skokova, za drugi najveći indeks korisnosti na utakmici - 29. Na pragu dabl-dabla bio je talentovani Stefan Miljenović, koji je uz 11 poena podelio i devet asistencija saigračima.

Košarkaši Mege se trenutno nalaze na šestom mestu na tabeli sa 11 pobeda i 10 poraza.

Mega će u narednom, 22. kolu regionalnog takmičenja na svom terenu dočekati Cibonu.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()