Dos Santos izneo utiske nakon Mornara, najavio bolju Zvezdu u Evroligi

Da li Zvezda može da napravi iskorak u Evroligi?

29.09.2024. 11:00
  • Podeli:
PXL_050124_108172961 jago dos santos janis sferopulos kk crvena zvezda Dusan MilenkovicATAImagesPIXSELL-6599b0d8b3cc6.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u drugom kolu ABA lige ekipu Mornara, ali crveno-beli nisu igrali na zavidnom nivou ni u ovom susretu.

Međutim, najteži ispiti ih tek čekaju jer počinje Evroliga, a plejmejker crveno-belih Jago Dos Santos je pričao o stanju u ekipi.

"Mislim da moramo mnogo da napredujemo. Kada budemo imali više treninga i vremena provedenog zajedno, sigurno da ćemo igrati bolje. Na kraju se pobeda piše, ona je važna i srećan sam zbog nje. Sledi Evroliga i uveren sam da ćemo biti spremni za prvu utakmicu", rekao je Jago za Meridian sport.

Govorio je Nemanja Nedović posle utakmice o problemima Sferopulosa da izabare ko će na teren. Svi hoće da budu na parketu, svi žele da imaju što veću minuta…

"Imamo mnogo novih igrača u timu i moramo da nađemo način kako da svi pronađu odgovarajuću ulogu. Ovo je normalno za našu situaciiju. Ali važno je da se na treningu posvetimo onome što nam nedostaje i siguran sam da ćemo pronaći način da budemo bolji".

Papir govori da je Zvezda jača nego prethodne takmičarske godine.

"Prošle sezone smo imali mnogo povreda i zato je teško upoređivati dve ekipe. I prošle godine smatram da smo bili dobri, dok ove imamo takođe kvalitetan tim sa još više opcija".

Nikada nije bežao od samokritike, iskreno je priznao da se i on još uvek traži.

"Moram da budem bolji. Ovo nije moja igra, ja ne igram na ovaj način. Znam kako umem da igram i treniraću snažno da bi dostigao svoj nivo. Ali uprkos svemu, potrebno je da uživam u košarci i pobedama tima. Samopouzdanje će doći".

"Prošle godine sam imao Tea o kome sam toliko toga rekao… Sada na sve to igram sa Kodijem, koji je dobar čovek i igrač. Uživam u radu sa njima i gledam i učim, ali ne samo od Tea i Kodija nego i od ostalih. Svakog dana pokupim nešto od momaka".

Na narednom meču neće imati pored sebe Teodosića, koji će zbog kazne dobijene zbog ponašanja na poslednjem meču Evrolige biti van tima u Parizu, gde će na drugoj strani biti Ti Džej Šorts. Zato će Jago dobiti sigurno više prostora i imaćemo priliku da vidimo reprizu duela iz finala nemačkog prvenstva u sezoni 2022/23. 

"Vrlo dobro se znamo. Izuzetan je igrač, ali nije samo on Pariz. Oni imaju odlične igrače koji su osvojili Evrokup. Istovremeno, na klupi je selektor mog nacionalnog tima Tijago Spliter i zaista se radujem što ćemo odmeriti snage", zaključio je Jago za pomenuti medij.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()