Duel dvojice Srba u NBA ligi: Jović predvodio Majami protiv svog kapitena

Igralo se 10 minuta duže

10.04.2024. 09:57
  • Podeli:
Nikola Jović-6616429c257d4.webp Foto: AP Photo/Mike Stewart/Tanjug

Košarkaši Majamija savladali su u gostima Atlantu sa 117:111. Meč je bio sve vreme dramatičan i neizvestan, a pobednik je odlučen posle dva produžetka.

Bio je ovo duel ekipa u kojoj dvojica srpskih košarkaša imaju značajne uloge, a na kraju je mlađi reprezentativac Nikola Jović, imao bolju partiju od svog iskusnijeg kapitena Bogdana Bogdanovića

Jović je odigrao jedan od boljih mečeva u NBA ligi. Upisao je 23 poena uz osam skokova i jednu asistenciju, što je samo jedan poen slabije od njegovog rekorda karijere.

Jović se sve više nameće kao jedan od lidera Majamija uz iskusne Džimija Batlera, Bema Adebaja i Tajlera Hiroa. Protiv Atlante je dobio priliku i da uzme neke od odlučujućih šuteva i pogađao ih je kada je bilo najvažnije.

Tokom prvog produžetka Nikola je pogodilo trojku kojom je sačuvao nadu Majamija, da bi potom imao i izuzetno važnu asistenciju kojom je Hit izjednačio i izborio drugi produžetak. 

U dodatnih pet minuta je fenomenalnim potezom i poenima na drugi obruč rešio meč i doneo timu nedostižnih sedam poena prednosti u finišu meča.

Jović je iz igre šutirao 66 odsto (8 od 12 ukupno, 5 od 8 za tri) a sa linije penala je pogodio oba bacanja koja je izveo.

Za razliku od Jovića, Bogdan Bogdanović je imao dosta lošije šutersko veče od svog proseka. Meč je završio sa 11 poena, jednim skokom i dve asistencije, a iz igre je šutirao svega 23 odsto (4 od 17 ukupno, 1 od 11 za tri).

Nije na terenu kod Atlante bilo Treja Janga, pa je Bogdanović više šutirao, ali ga nije služilo njegovo najjače oružje – šut za tri poena.

AP Photo/Mike Stewart/Tanjug

Atlanti nije pomogla fenomenalna partija Dežontea Mareja, koji je imao tripl-dabl sa 29 poena, 13 skokova i 13 asistencija.

U pobedničkom timu su se pored Jovića istakli i Tajler Hiro sa 33 poena i Džimi Batler sa 25.

Majami je posle ove pobede na 8. mestu sa učinkom 44 pobede i 35 poraza i nedostaju im dva trijumfa do 6. mesta, koje donosi direktan plasman u plej-of.

Atlanta je trenutno na 10. poziciji Istočne konferencije i sigurna je u plej-inu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()