Najbolji basketaš u istoriji Srbije završio karijeru: Hvala Bulute na svemu

Bulut je sa reprezentacijom Srbije osvojio četiri zlatne medalje na prvenstvima sveta

28.07.2024. 12:46
  • Podeli:
dušan domović bulut Antonio AhelATAImages-66a6167d09a6f.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Najbolji basketaš u istoriji Srbije i jedan od najvećih ikada na globalnom nivou Dušan Domović Bulut završio je uspešnu karijeru.

Osvajač mnogih medalja sa basket reprezentacijom Srbije odlučio je da okači patike o klin u 39. godini života.

On je svoju odluku saopštio putem društvenih mreža.

"Vozi… dok točkovi ne otpadnu. Hvala košarci, 3 na 3 nema na čemu. To je to, to je sve", napisao je Bulut.

Dušan Domović Bulut je osvojio pregršt turnira u basket karijeri, ali se svakako izdvajaju uspesi sa nacionalnim timom.

Bulut je sa reprezentacijom Srbije osvojio četiri zlatne medalje na prvenstvima sveta, kao i jedno srebro, odnosno dva zlata i srebro na šampionatima Evrope. Takođe, na Olimpijskim igrama u Tokiju je vodio "Orlove" do bronzane medalje.

Uz to, Dušan je u četiri navrata osvajao i FIBA Svetski tur.

Takođe, njegova hladnokrvnost u trenucima kada se lome mečevi, donela mu je nadimak "Mr. Bullutproof" u svetu basketaša.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()