Džordan, na svoj rođendan, uplatio rekordnu donaciju za pomoć deci

Ne mogu da zamislim bolji rođendanski poklon od toga da vidim da mi se drugi pridruže u podršci, kaže legendarni košarkaš

16.02.2023. 13:40
  • Podeli:
Majkl Džordan-63ee2404e991b.webp Foto: Profimedia

Legendarni NBA košarkaš Majkl Džordan za svoj 60. rođendan napravio je gest vredan pažnje. Američka zvezda je na svoj Divan dan humanitarnoj organizaciji "Make-A-Wish-America" uplatio 10.000.000 dolara, što je rekordna suma koju je pojedinac dao za 43 godinu postojanja. 

Džordan, koji je 2008. postao ambasador ove organizacije, nada se da će njegova donacija inspirisati druge da podrže Make-A-Wish, organizaciju koja pomaže ispunjavanju želja deci bolesnoj od teških bolesti. 

"Svedočenje o snazi dece tokom tako teškog perioda u njihovim životima je zaista bila inspiracija. Ne mogu da zamislim bolji rođendanski poklon od toga da vidim da mi se drugi pridruže u podršci, tako da svako dete može da doživi magiju da mu se želja ispuni”, rekao je Džordan.

Nekadašnji igrač Čikago Bulsa, leteći Majkl, oduvek je posvećivao pažnju humanosti. Prvi put je to učinio 1989. godine kada je ispunio želje stotini dece širom sveta. 

Džordan je u NBA ligi igrao 15 sezona, osvojio je pet MVP nagrada i osvojio šest titula pre nego što se zauvek povukao sa košarkaškog terena 2003.

Imao je tokom svoje karijere jake ugovore sa sponzorima, ali je i donirao milione u društvene i dobrotvorne svrhe tokom života. Otac je petoro dece. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()