Evroliga pokreće istragu: Ukrajinski sudija prijavio pokušaj mita

U to vreme na klupi Monaka sedeo je crnogorski trener Zvezdan Mitrović

03.08.2023. 14:35
  • Podeli:
Koš i lopta -640b1a830674b.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Ukrajinski sudija je uzburkao košarkašaku javnost. Mikola Ambrosov optužio je svoje kolege da su pokušali da ga podmite da u finalu Evrokupa, 2021. godine, na meču Monaka i UNIKS-a sudi u korist ruske ekipe, prenio je "Eurohups".

Ambrosov tvrdi da mu je nuđeno 10.000 evra da namesti utakmicu.

Prema njegovim rečima, nekoliko dana pre utakmice, ukrajinski sudija Boris Rižik mu je šifrovano rekao da mu nudi pomenutu sumu da odluke donosi u korist domaćina, a da je u to bio uključen i grčki sudija Ilijas Koromilas.

Ambrosov dalje navodi da je odbio ponudu, a Monako je u tom meču slavio sa "tesnih" 86:83.

Evroliga pokrenula istragu

Ovim povodom oglasila se i Evroliga, kao pokrovitelj takmičenja.

"Evroliga će otvoriti internu istragu kako bi se razjasnile izjave ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova. Kada se istraga završi, javno ćemo objaviti njen ishod. Ako se pronađe bilo kakav dokaz, primeniće se sve neophodne mere ili sankcije protiv pojedinaca koji su bili uključeni", saopštila je Evroliga.

U to vreme na klupi Monaka sedeo je crnogorski trener Zvezdan Mitrović, koji je te godine ostvario najbolji rezultat kluba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()