FIBA odredila sastave šešira za kvalifikacije za Olimpijske igre

Žreb će biti obavljen u ponedeljak u Švajcarskoj

23.11.2023. 19:01
  • Podeli:
fiba košarka shutterstock-6468b56ee4252.webp Foto: Shutterstock

Svetska košarkaška organizacija (FIBA) saopštila je danas sistem žrebanja i sastav šešira za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre koji će se igrati od 2. do 7. jula sledeće godine.

U prvom šeširu su Španija, Letonija, Litvanija, Slovenija.

U drugom šeširu su Brazil, Italija, Grčka, Poljska.

U trećem šeširu su Portoriko, Crna Gora, Dominikanska Republika, Finska.

U četvrtom šeširu su Novi Zeland, Gruzija, Meksiko, Liban.

U petom šeširu su Hrvatska, Obala Slonovače, Angola, Filipini.

U šestom šeširu su Egipat, Bahami, Kamerun, Bahrein.

Žreb će biti obavljen u ponedeljak u Švajcarskoj. Na sva četiri turnira selekcije će biti podeljene u dve grupe. U prvu će selekcije iz prvog, četvrtog i petog šešira, a u drugu iz drugog, trećeg i šestog. 

U polufinale svakog turnira će po dve prvoplasirane selekcije, a zatim će pobednici polufinala međusobno odlučivati ko će na Olimpijske igre. 

Žreb će biti poludirigovan, pa će u istu grupu moći maksimum dve evropske selekcije i po tri na celom turniru. Najviše jedna američka selekcija će moći da se nađe u grupi. Na svakom turniru će moći da se nađe najviše po jedna selekcija iz Azije, kao i samo po jedna selekcija iz Afrike. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()