Grčka u najjačem sastavu: Adetokumbo potvrdio nastup u kvalifikacijama

Samo pobednik kvalifikacija ide u Pariz

01.06.2024. 21:55
  • Podeli:
Janis Adetokombu-1663657164294.webp Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Grčke će igrati u najjačem sastavu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Janis Adetokumbo je potvrdio da će biti u sastavu tima, na turniru koji se igra u Grkčkoj i koji garantuje istinski spektakl. 

Na istom turniru igraće i Luka Donćić i dresu Slovenije, Nikola Vučević će igrati za Crnu Goru na turniru u Letoniji, kao i Kristaps Porzingis.

Podsećanja radi, na turniru Grčkoj, pored domaće selekcije, za mesto na Igrama u Parizu, boriće se Egipat, Dominikaska Republika, Slovenija, Hrvatska i Novi Zelend, a samo će pobednik će ići na Olimpijske igre.

Grčka je u grupi sa Egiptom i Dominikanskom Republikom, dok drugu grupu čine Slovenija, Hrvatska i Novi Zeland. 

Crna Gora će po istom principu igrati u Letoniji. Crnogorci su u grupi sa Brazilom i Kamerunom, a drugu grupu čine Letonija, Gruzija i Kamerun.

Kvalifikacioni turnir je na programu od 2. do 7. jula.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()