Jovanović: KLS bi trebalo da bude liga mladih igrača

Da igrači izađu iz tih akvarijumskih uslova, da vide kako to izgleda u stvarnom svetu, kaže trener Spartaka

08.12.2023. 14:52
  • Podeli:
Vladimir Jovanović_ABA-640c5646e92c1.webp Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Spartaka iz Subotice Vladimir Jovanović izjavio je da bi Košarkaška liga Srbije trebalo da bude liga u kojoj mladi igrači dobijaju najviše prostora.

Srpski stručnjak je početkom novembra potpisao ugovor sa klubom iz grada na severu Srbije, dok je tokom prethodne sezone vodio ekipu Budućnosti iz Podgorice.

"Nisam dugo ovde, ali iz razgovora sa kolegama koji su tu već duže vreme, čujem da se stvari pomeraju i da je iz godine u godinu KLS sve bolje takmičenje. U svakom slučaju smatram da KLS jeste, a može da bude i još bolji prvi stepenik na ulasku mladih igrača u seniorsku košarku. Druga dimenzija je to što mladi igrači prođu kroz ozbiljne sisteme, kakvih ima dosta u Srbiji, a kakvi su Partizan, Zvezda, Mega i FMP gde se za njih prostor stvarno smanjuje, posle čega se teško se odlučuju da se vrate u KLS, jer možda smatraju da im je to korak unazad, u čemu greše", istakao je Jovanović.

Ima potencijala u Srbiji

Dodaje da je OKK Beograd odličan primer kluba iz kojeg igrači vrlo brzo prelaze u viši rang takmičenja.

"U OKK Beogradu odličan posao radi moj nekadašnji saradnik, Vule Avdalović. Pogledajte, to je praktično junirski tim. Bogoljub Marković je junior. A oni mogu da igraju ravnopravno sa svima. Voleo bih da tako svi razmišljamo. Tu je i zemunska Mladost, pa Sloboda i Dinamik. Počela je da se menja klima. Možda je ovo neka vrste epidemije pa se još više klubova zarazi. KLS bi stvarno trebalo da bude liga mladih igrača", konstatovao je Jovanović i dodao da bi u tom slučaju svi bili u dobitku.

"Ti mladi momci će na taj način prvi put da odu na teška gostovanja, kao što su Leskovac, Čačak, Kraljevo. Da osete tavku atmosferu, da izađu iz tih akvarijumskih uslova, da vide kako to izgleda u stvarnom svetu. To je stepenik više nego što su igrali do tada. Imamo sjajan primer Nikole Topića, kome su dati minuti upravo u KLS koje je on iskoristio. Tačnije, velika većina igrača to koristi. Gde god da igramo u unutrašnjosti, kada neki trener da šansu nekom klincu, odmah je to aplauz sa tribina. To treba iskoristiti i mlade momke motivisati da dođu u „manje“ sredine, da se na plaše toga", zaključio je Jovanović.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()