Kraj jedne ere: Kajl Hajns završio sa profesionalnom karijerom

Osvajao je i titule gde god je igrao, kao i brojne individualne nagrade

04.09.2024. 13:15
  • Podeli:
hajns profimedia-66d83b728689a.webp Foto: Profimedia

Evroligaški centar Kajl Hajns, odlučio je da okači patike o klin nakon 16 godina duge profesionalne košarkaške karijere. On je to objavio putem svog Instagram profila, gde se prvo oprostio od Milana, a onda i od košarke.

On je počeo karijeru u Veroli, potom je igrao za Bamberg, pa Olimpijakos, te CSKA iz Moskve u kom je proveo sedam godina. Potom je prešao u Olimpiju iz Milana, proveo je tu četiri godine i odlučio je da tu i završi karijeru.

"Danas zvanično objavljujem da zam završio sa profesionalnom košarkom. Počeo sam 2008. i nisam mogao da zamislim da će me košarka odvesti ovoliko daleko. Kada nisam draftovan bila je to jedna od najvećih razočaranja mog života a ispalo je da je to bio najveći blagoslov. Dolazak u Evropu mi je dao priliku da rastem kao osoba i dala mi je da se takmičim na najvišem nivou“, napisao je Kajl Hajns na društvenim mrežama i dodao:

"16 godina sam živeo snove igrajući profesionalnu košarku. Dok individualna i timska priznanja znače mnogo nisam zbog njih igrao košarku. Igrao sam je zbog rada, ljubavi i prilike da se takmičim svakog dana".

On je čak četiri puta bio prvak Evrolige, a tokom karijere je osvojio i brojne nagrade. Proglašen je i najboljim centrom u drugoj deceniji 21. veka, a tri puta je bio i najbolji defanzivac ovog takmičenja.

Osvajao je i titule gde god je igrao, kao i brojne individualne nagrade.

Ipak, nakon 16 godina, odlučio je da kaže dosta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()