Legenardna generacija: Vins Karter i Čonsi Bilaps primljeni u košarkašku Kuću slavnih

Karter i Bilaps su se našli među 13 novih članova, koji su prošle noći primljeni u Nejsmitovu košarkašku Kuću slavnih u Springfildu

14.10.2024. 12:05
  • Podeli:
vins karter profimedia-670ce2f941763.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji NBA košarkaši Vins Karter i Čonsi Bilaps primljeni su u Kuću slavnih u američkom Springfildu, prenosi danas ESPN.

Karter i Bilaps su se našli među 13 novih članova, koji su prošle noći primljeni u Nejsmitovu košarkašku Kuću slavnih u Springfildu. On je bio najbolji ruki NBA lige 1999. godine. On je osam puta učestvovao na Ol-staru, a u NBA je proveo 22 sezone.

Karter je u karijeri igrao za Toronto, Bruklin, Dalas, Nju Orleans, Atlantu, Orlando, Sakramento i Finiks. Karijeru je završio sa 25.728 poena.

Bilaps je osvojio titulu sa Detroitom 2004. godine i pet puta je bio učesnik Ol-stara.

U Kuću slavnih primljeni su i nekadašnji košarkaši Majkl Kuper, Volter Dejvis, Dik Barnet, kao i posthumno Džeri Vest, koji je nedavno preminuo. Bivše WNBA zvezde Sajmon Ogastus i Mišel Tims su se takođe našle u Kući slavnih. 

U ovoj klasi od trenera primljeni su Čarls Smit, Harli Redin i Bo Brajan, vlasnik Indijane Herb Sajmon i stručni konsultant/trener Dag Kolins.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()